Nye avhør i Therese-saken

Politijurist i Søndre Buskerud politidistrikt, Jarle Vist, sier at politiet vil foreta flere undersøkelser på bakgrunn av rapporten som ble levert politiet mandag denne uken.

Politijurist i Søndre Buskerud politidistrikt, Jarle Vist, sier at politiet vil foreta flere undersøkelser på bakgrunn av rapporten som ble levert politiet mandag denne uken. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

De siste månedene har drammenspolitiet sjekket og avhørt flere menn i jakten på en løsning i Therese-saken.

DEL

DRAMMEN: Politijurist i Søndre Buskerud politidistrikt, Jarle Vist, bekrefter til ABC Nyheter at de har gjort undersøkelser på enkeltpersoner.

– Men ingen avhør har brakt oss nærmere svaret på en ny gjerningsmann, sier Vist.

Blant annet skal en mann i slutten av 70-årene blitt avhørt på nytt. Mannen var også interessant for politiet i etterforskningen på slutten av 80-tallet. Ni år gamle Therese Johannessen forsvant fra Fjell i Drammen i 1988.

Ikke gjenåpnet

Sture Bergwall ble i 1998 dømt for drapet på Therese (under navnet Thomas Quick). Han trakk senere tilbake sin tilståelse og ble i fjor frifunnet for drapet. 

Politijuristen understreker at saken ikke er gjenåpnet i Norge, men at politiet reagerer på nye tips og opplysninger fra blant annet Fridtjof Feydt, advokaten som representerer Thereses mor Inger-Lise Johannessen. 

LES OGSÅ: Feydt får innsyn i Therese-etterforskning

Gjør det som er mulig

I vår fikk politiet i Drammen tilbake det beviset man lenge trodde var beinrester etter Therese, men som etter nye undersøkelser i Sverige viste seg å være forbrente rester av tre og lim. Det er foreløpig ikke gjort noen nye norske undersøkelser av «beviset».

– Dette er en gammel sak. Vi gjør det som er mulig å gjøre, men det er ikke enkelt, sier den påtaleansvarlige.

– Vi vil undersøke de tipsene som kommer inn, men ikke på eget initiativ. Hvis det viser seg å være nødvendig så blir saken gjenopptatt også i Norge, sier Vist.

LES OGSÅ: – Quick ble dopet under befaringer

Her kan du lese de siste nyhetene om Therese-saken.

Artikkeltags