DRAMMEN: Drammens Tidende fortalte i går historien om 86 år gamle Eva som er sterkt pleietrengende, men ikke får sykehjemsplass i Drammen.Dette til tross for at kommunen selv mener hun er «best ivaretatt med langtidsplass i sykehjem». Virksomhetslederen for tjenestetildeling uttalte i avisen torsdag at Eva får den helsehjelpen hun trenger.

Noen timer senere har kommunen snudd. Eva skal få plass raskt, og ordføreren beklager til både henne og familien.

LES OGSÅ: Saksbehandling i strid med loven

– Beklagelig

– Jeg vil beklage det de har vært utsatt for. Hun skulle fått plass for lenge siden, det er beklagelig at det ikke har skjedd. Sånn ønsker vi ikke å ha det i Drammen, understreker Opdal Hansen.

– Hvordan kan dette skje. Pårørende har jo jevnlig vært i kontakt med kommunen?

– Jeg kan ikke svare på det, men jeg er sikker på at rådmannen finner ut av det når han skal gå gjennom rutinene, sier Opdal Hansen.

LES OGSÅ: Er pleietrengende - får sykehjemsplass

– Synd

Ordføreren ønsket i går å møte Evas datter Mona Sevlie Smith. Men hun var sliten og orket ikke å møte ordføreren, med pressen til stede.

– Jeg er selvfølgelig glad hvis ting nå ordner seg. Men jeg synes det er så synd for alle dem som ikke har noen som skriker høyt for dem, sier hun og lurer på om man gå til avisen før man får hjelp.

– Det er synd at det er medias makt som skal styre, sier Sevlie Smith til Drammens Tidende.

LES OGSÅ: Frp: - Høyre må ned fra sin høye hest

Ikke hørt noe

Hun traff allikevel på Opdal Hansen etter å ha besøkt moren på Filten omsorgsbolig torsdag ettermiddag. De tok en rask prat.

– Han lovet meg at dette skal ordnes opp i. Jeg satt pris på det, sier hun.

Torsdag kveld, har Sevlie Smith fortsatt ikke hørt et ord fra administrasjonen i Drammen kommune.

LES OGSÅ: Ap: - Dette beviser at han lyver nok en gang

– Kan skje feil

Opdal Hansen fastholder at de har nok sykehjemsplasser i Drammen. Han avviser at Eva ikke har fått plass, fordi kommunen ikke har en sykehjemsplass å tilby.

– Nei, slik er det ikke. Vi kjøper plasser i andre kommuner hvis vi trenger det, sier han.

Han kan ikke utelukke at Evas situasjon er unik.

– Jeg tror vi har orden i våre rutiner, men menneskelige feil kan skje. Det kan også skje i fremtiden, men det skal være så få som mulig, sier han.

INNSPILL: Å stole blindt på statistikken