DRAMMEN: Politiet mener å kunne bevise at kvinnen i 30-årene har utsatt en kvinnelig medelev på språkkurset for uprovosert vold, og at det hele har karakter av mishandling.– De to kvinnene kranglet på språkkurset. Så skal gjerningskvinnen uprovosert ha angrepet offeret da de gikk av bussen på vei hjem, forteller Cathrine Thiis-Evensen, politijurist ved Søndre Buskerud politidistrikt.

Mishandling

I tiltalen heter det at gjerningskvinnen først har kastet en sko på offeret, og/eller har slått henne. Offeret skal ha falt i bakken under angrepet. Deretter skal gjerningskvinnen ha satt seg opp på offeret og bitt og kloret henne i ansiktet.

Tiltalen forteller at offeret skal ha fått et rift langs neseroten og et stort og åpent bittsår på kinnet, i nærheten av venstre øye. Hendelsen skjedde i fjor høst, men offeret skal fortsatt ha arr etter bittet i ansiktet.

– Dette er en veldig spesiell sak. Vi mener angrepet er uprovosert og at det har elementer av mishandling over seg. Bittet varte for eksempel i fire sekunder, sier Thiis-Evensen.

Deretter skal gjerningskvinnen ha satt seg opp på offeret og bitt og kloret henne i ansiktet

Politiet ønsker foreløpig ikke å si noe om hva de to kvinnene har kranglet om. Politiet og påtalemyndightene mener at de har gode bevis på at voldsepisoden har funnet sted.

Vitner og video

– Det er et vitne som har filmet hele seansen. Vi mener at filmen gir et godt bilde av hva som egentlig skjedde, noe som også bekreftes av vitner, sier Thiis-Evensen, som ikke ønsker å kommentere selve bevisførselen.

Den tiltalte kvinnen skal selv benekte straffskyld i samtaler med politiet.

Kvinnens forsvarer Petter Bjørk har så langt ikke sett dokumentene i saken, og ønsker derfor å ikke kommentere saken i avisen nå.