DRAMMEN: En krangel mellom en parkeringsvakt og en bilist på Strømsø utviklet seg til et basketak onsdag ettermiddag. Det hele startet med at det ble skrevet ut en parkeringsbot.

Politiet ble oppringt av flere vitner, og skal ha rykket ut bare få minutter etter at kamphanene barket sammen.

Begge vil anmelde

Daglig leder i Drammen Parkering KF, Claus Mølbach-Thellefsen, sier at parkeringsvakten ble slått gjentatte ganger i ansiktet. Drammen Parkering har anmeldt saken til politiet.

– Vi kan bekrefte at en av våre trafikkbetjenter har blitt tildelt flere slag i ansiktet. Han har i etterkant blitt fulgt til legevakten, og blir tatt vare på etter våre interne rutiner, sier han.

Mølbach-Thellefsen mener det er alvorlig når offentlige tjenestemenn utsettes for vold.

– Det skjer dessverre med jevne mellomrom, og denne saken er spesielt alvorlig. Vi har anmeldt saken til politiet på vegne av vår betjent. Det er nå en politisak, og videre detaljer i saken må derfor gå gjennom dem, sier han.

Bilisten har også anmeldt parkeringsvakten for vold, samt for å misbruke sin stilling. Bilisten ønsker også erstatning for ødelagte eiendeler.

Han sier til Drammens Tidende at han opplevde parkeringsvakten som provoserende, og at vakten hadde ytret skjellsord.

LES OGSÅ: Takler ikke trangere p-plasser

Små skader

Partene skal begge ha tatt turen til legevakten for sjekk etter å ha røket i tottene på hverandre, men ifølge politiet skal skadene være minimale.

Politiet kjente ikke til anmeldelsene onsdag ettermiddag.

På generelt grunnlag ser politiet svært alvorlig på vold mot offentlig tjenestemann og at gjerningspersonen(e) risikerer ubetinget fengsel. Strafferammen for vold mot offentlig tjenestemann er tre år.

Strafferamme for vanlig legemsfornærmelse uten skade er bøter eller fengsel inntil seks måneder. Der legemsfornærmelsen har medført en skade er strafferammen for gjerningspersonen(e) tre år.

LES OGSÅ: P-kort selges på svartebørsen