DRAMMEN: Det er ikke bare de ansatte som sliter med å parkere ved Drammen sykehus. Etter nyttår har sykehuset fått mange flere pasienter, men ingen nye parkeringsplasser. For familien Eriksen byr det på problemer flere ganger i uka.

Delta i debatten om parkeringen på sykehuset her.

Ofte på sykehuset

Vi møter familien Eriksen ved sykehuset. Møtet starter med en jakt på parkeringsplass. Etter en runde på parkeringen nærmest sykehuset, gir de opp og kjører ned på den nederste plassen. Heller ikke der er det noe ledig, men Thorleif Eriksen (40) setter bilen langs en brøytekant mens vi snakker.

Datteren Caroline (3) sitter på armen til mamma Lise (38). Hun snur ansiktet sjenert vekk, mens pappa Thorleif snakker. Han forteller at datteren fikk en nyresykdom i oktober, og siden har hun vært avhengig av å dra på jevnlige kontroller på sykehuset. Ofte må hun til kontroll flere ganger i uka. Å ta bussen til sykehuset er helt utelukket, forteller Thorleif Eriksen.

– Hun skal ikke utsettes for smitte fra andre, og hun blir fort sliten, sier han.

I tillegg mener han at det ville ha tatt lang tid å ta buss. Familien bor på Nærsnes i Røyken.
 

Flere pasienter

Etter nyttår har familien måttet begynne å reise hjemmefra en halv time tidligere for å rekke legetimene på sykehuset. Det tar lang tid å få parkert bilen.

– Det hender vi løper opp det siste stykket, forteller Thorleif Eriksen.

Etter at Drammen sykehus begynte å ta imot barn fra Asker og Bærum, som tidligere tilhørte Rikshospitalet i Oslo, har parkeringsproblemet blitt mye større. Det forventes en pasientøkning på hele 70 prosent på barneavdelingen. I tillegg har sykehuset fått flere pasienter til andre avdelinger. Det har ikke kommet flere parkeringsplasser.

– Det er stressende å komme hit. Etter jul har vi kjørt rundt og lett etter plass hver gang, forteller Lise Eriksen.

Noe må gjøres med situasjonen, mener ektemannen.

– Man kan ikke bare si at alle skal ta bussen. Det er ikke alle som kan kjøre kollektivt, sier han.

LES OGSÅ: Kniver om parkering

Ser på løsninger

Narve Furnes i Vestre Viken HF forteller at parkeringssituasjonen skal bli bedre utover våren.

– Utover i 2011 vil vi få flere pasienter til Drammen sykehus, og vi jobber med å kunne tilby flere parkeringsplasser, forteller han.

Løsningene går på å utnytte arealet de har i dag bedre og å leie flere parkeringsplasser. I tillegg ser de på andre tiltak Furnes ikke kan utdype videre nå.

Han har ikke tall på hvor mange nye plasser det kan være snakk om.

– Vi kan forsikre at vi vil øke kapasiteten en god del, sier han.

Arild Eek i kommunen forteller at de er innstilt på å samarbeide om løsninger.

Delta i debatten om parkeringen på sykehuset her.

Følg Drammens Tidende på Facebook: