Gå til sidens hovedinnhold

Per Erik Burud fortsatt ikke funnet

Artikkelen er over 9 år gammel

Politiet har ikke lenger håp om å finne Kiwi-sjef Per Erik Burud i live etter båtulykken utenfor Tjøme natt til onsdag.

TJØME: Ved 04-tiden natt til onsdag skal Burud, kona og et vennepar fra drammensområdet trolig ha forsøkt å komme seg unna et skjær i sjøen utenfor Tjøme. Alle de fire skal ha blitt kastet ut av båten.

En av de fire i båten svømte i land og fikk varslet om ulykken.

Del på Facebook

Kvinner omkom

anita burudHelikopter og redningsskøyte ble sendt til ulykkesstedet, og 40 minutter senere ble kona Anita (43) (bildet t.v) og Anne-Lene Novak Aasheim (41) hentet opp fra sjøen. De ble sendt til sykehus i Oslo i redningshelikopter, men livet sto ikke til å redde. Ved 07-tiden meldte sykehuset at de var omkommet.

41-åringen som reddet seg opp fra vannet ble etterhvert sendt til Sykehuset Vestfold. Ifølge sykehuset skal han ha sluppet unna med bare lettere skader.

Torsdag morgen er Burud fortsatt savnet.

- Vi bekrefter at administrerende direktør i KIWI Minipris Per Erik Burud er savnet etter en tragisk båtulykke i Vestfold. Det er med sorg vi har mottatt melding om at hans kone Anita og hennes venninne er omkommet i ulykken, sier konsernsjef i NorgesGruppen, Tommy Korneliussen, i en pressemelding. Ledelsen var samlet på hovedkontoret i Lier onsdag ettermiddag. De ansatte ble også varslet onsdag ettermiddag.

Leter videre

Hovedredningssentralen bestemte onsdag kveld i samråd med politiet at redningsaksjonen skulle avsluttes for kvelden, opplyser Vestfold politidistrikt. De pårørende er orientert om avgjørelsen.

Leteaksjonen vil bli gjenopptatt torsdag formiddag, men aksjonen går da fra en redningsaksjon til å være en leteaksjon etter en antatt omkommet. Politiet tror ikke lenger de vil finne Burud i live.

- Søket starter så fort dykkere er klare til å gå i vannet, sier operasjonsleder Erik Wendelborg i Vestfold politidistrikt til NRK Buskerud.

Ifølge ham skal dårlig sikt i vannet ha gjort letingen vanskelig onsdag, men han håper på bedre forhold torsdag. Nå skal de også ha fått flere opplysninger om hva som skjedde.

- Den overlevende har vært med ut i politibåten og påvist hvor han mener uhellet skjedde. Det kan gjøre letingen lettere, sier Wendelborg.

Ifølge ntb får familie og pårørende hjelp fra kommunens kriseteam.

LES OGSÅ: Verste farvannet i Vestfold

Se bildene fra leteaksjonen

(artikkelen fortsetter under kartet)

kart

Kiwi-sjef

Burud kjøpte seg inn i Kiwi i  1991, og var i 2007 Norges 134. rikeste mann, med en formue på 1,1 milliarder ifølge Wikipedia. I løpet av Buruds tid i Kiwi har dagligvarekjeden ekspandert, og Kiwi har omtrent firedoblet antall ansatte og butikker og seksdoblet omsetningen.

LES OGSÅ: - Det er alltid håp, men det svinner time for time

SE BILDER FRA LETEAKSJONEN

Les mer om ulykken her