DRAMMEN: Nybro-Nielsen kommer fra stillingen som senior kommunikasjonsrådgiver i Klima- og miljødepartementet. Han har tidligere jobbet som journalist og vaktsjef ved NRKs distriktskontor i Buskerud, skriver Drammen kommune i en pressemelding lørdag.- Vi er godt fornøyde med at Gard Nybro-Nielsen blir en del av teamet her i kommunen. Han vil styrke kommunens arbeid med å bli enda åpnere og flinkere i kontakt med media, sier rådmann Osmund Kaldheim.

Nybro Nielsen var en av 24 søkere til stillingen, men etter avslag på ønske om unntak fra offentlig søkerliste valgte fem søkere å trekke seg. Blant de 19 søkerne som sto igjen var Frp-politiker Ulf-Erik Knudsen og tidligere SIF-kaptein Alexander Aas, som i dag jobber som markedskonsulent i Strømsgodset.

LES OGSÅ: Drammen stryker på service

Skal ikke være buffer

HR-og utviklingsdirektør Kirsti Aas Olsen i kommunen poengterer at pressesjefen ikke skal fungere som en buffer eller talsperson på vegne av andre i kommunen.

- Tvert imot, det er fortsatt virksomhetsledere, direktører og rådmann som skal svare på spørsmål, men pressesjefen vil ta imot pressehenvendelser og gjøre oss mer tilgjengelig ovenfor media. Han skal gjøre oss andre bedre og formidle det gode vi gjør i kommunen, sier Aas Olsen.

Et av målene med den nyopprettede stillingen er nemlig bedre responstid ovenfor pressehenvendelser, noe kommunen tidligere har tatt selvkritikk på.

- Det er et stadig større trykk fra media på responstid og å være tilgjengelig, noe vi har tatt inn over oss at vi må være, sier Aas Olsen.

LES OGSÅ: Frykten for å varsle

- Spennende utfordring på hjemmebane

Den nyansatte pressesjefen bor i Lier, men har jobbet mange år i Drammen og forteller at han søkte stillingen fordi det var en spennende mulighet på hjemmebane.

- Drammen kommune er stor og spennende kommune hvor det skjer mye, og dette var en fin mulighet for meg til å komme hjem igjen til en spennende jobb etter å ha pendlet til Oslo i mange år, sier Nybro-Nielsen.

- Hvilke utfordringer ser du rundt kommunens mediehåndtering?

- Kommunen har vært tydelig på at den ønsker å være en åpen og imøtekommende kommune på alle måter, og så har det vært noen enkeltsaker rundt media hvor de har hatt noen utfordringer og ønsker å forbedre seg. I tillegg har nok ikke kommunen utviklet seg raskt nok til å henge med i forhold til dagens mediebilde hvor Internett gjør tempoet høyt i redaksjonene, sier Nybro Nielsen.

- Hvordan kan kommunikasjon og samarbeid med lokalpressen fungere bedre?

- Mitt inntrykk er ikke at det er så forferdelig dårlig i dag, men det handler om å ha en forståelse for hverandres oppgaver og at det stilles mange og store krav til en viktig kilde som Drammen kommune, sier Nybro-Nielsen.

Stillingen som pressesjef er lønnet med 750.000 kroner i året, noe som ifølge HR-direktøren er gjennomsnittet for virksomhetsledere i Drammen kommune. Gard Nybro-Nielsen vil ifølge kommunen trolig starte i stillingen før sommeren.