DRAMMEN: En plate festet til minibanken med lim, vakte mistenksomheten til en minibankkunde på Bragernes torg mandag kveld.

Kunden tok kontakt med banken som videre varslet politiet klokken 18.30.

LES OGSÅ: Minibanksvindlere tar i bruk nytt verktøy

Demonterte utstyret

En patrulje rykket ut og demonterte og sikret det som blir omtalt som skimmingutstyr.

Skimming er et begrep som brukes om uautorisert kopiering av betalingskort. Svindlere fester en liten kortleser i minibanken som kopierer bankkundenes kortinformasjon. På den måten kan svindleren kopiere opp identiske kort og tappe bankkundenes konto for penger

– Det er ukjent om flere har blitt lurt. Dette er noe banken må undersøke i morgen, sier operasjonsleder ved Søndre Buskerud politidistrikt, Magne Lie.

LES OGSÅ: To minibanker forsøkt skimmet

«Cash trapping»

Tirsdag ettermiddag er det klart at svindelen ble lite fruktbar.

– Én kunde har blitt rammet. Banken holder selvsagt vedkommende skadeløs. Og det dreier seg heldigvis om et meget lite beløp, sier Roar Bamle, distriktsbanksjef i DnB for Drammensregionen.

Bamle kan også opplyse at svindelforsøket var av typen «cash trapping». Det vil si at det ikke er kortet som blir stjålet eller kopiert, men at det oppleves for kunden som at pengene ikke kommer ut av minibanken. Pengene blir forsøkt limt fast, slik at svindleren kan komme tilbake og hente pengene.

– Uten at jeg vil si for mye om dette, viser det seg at dette er en dårlig metode for svindlerne, sier Bamle.

LES OGSÅ: 500 kort skimmet

Digitalt er sikrest

Han oppfordrer uansett kundene til å være mest mulig digitale.

– Betal med kort direkte i butikken og bruk nettbanken til å overføre penger til hverandre. Da unngår man mye av problemene rundt det å ha kontanter på seg. Digitalt er det sikreste, sier Bamle.

Distrikssjefen ønsker også å berømme den observante kunden.

– Vi setter stor pris på at kunder sier ifra hvis det er noe mistenkelig. Slike metoder er utbredt blant profesjonelle svindlere, og vi og våre leverandører jobber kontinuerlig med å bli enda sikrere.

LES OGSÅ:  – Dyrt å være norsk i Danmark