- Provoserende og maktarrogant

Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

– Det er en ren maktarroganse fra helseministeren å legge et nytt samlokalisert sykehus til Drammen.

DEL

DRAMMEN: Det mener en skuffet og sint Asker-ordfører ordfører Lene Conradi.

- Ikke bare har de overkjørt Asker kommune og andre kommuner innen Vestre Viken helseforetak, men også helseforetaket selv og Helse Øst. Jeg skulle like å få vite hvilken faglig vurdering som ligger bak et slikt hastevedtak, sier ordfører Lene Conradi, til budstikka.no.

Hun kan ikke begripe hva som ligger til grunn for å legge et stort psykiatrisk sykehus midt i Drammen by, når Blakstad er skreddersydd for slik virksomhet.

LES OGSÅ: Trange og dårlig egnede lokaler

Conradi og ordførerkollega i Bærum, Odd Reinsfelt, har derfor bedt om et hastemøte med helseministeren Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap).

Ordførerne frykter at et samlokalisert sykehus i Drammen vil bety kroken på døra for Blakstad psykiatriske sykehus, samt at Bærum sykehus kan gå samme veien, rett til Drammen.

LES OGSÅ: Nå er Drammen førstevalget

– Det er utrolig provoserende, maktarrogant, og det viser et politisk spill der demokratiske prosesser skyves til side. Ikke rart det blir politikerforrakt, sier en opprørt ordfører i Asker, Lene Conradi, til budstikka .no.

Asker kommune var forsikret om fra Vestre Viken helseforetak at en ny plassering av et samlokalisert sykehus skulle skje etter en faglig og reel prosess, etter at Gullaug i Lier ikke lengre var et alternativ.

LES OGSÅ: Ap gir opp Gullaug

Derfor hadde Askers politikere og administrasjonen bestemt seg for å spille inn Blakstad sykehus som en svært aktuell kandidat som et sted for det psykiatriske sykehustilbudet for hele Vestre Viken helseforetak, skriver avisen.

En tidligere mulighetsanalyse viser at Blakstad både har plass og det faglige miljøet som trengs for å kunne romme en slik mulighet.

LES OGSÅ: Legger skylden på Helse Sør-Øst

Etter at regjeringen og helseministeren for få dager siden gikk ut med garantier i Drammens Tidende om at Drammen er stedet for et samlokalisert sykehus for både rus, somatikk og psykiatri, ser Asker og Bærum rødt.

– En slik avgjørelse tar de uten at berørte kommuner innen helseforetaket kontaktes i det hele tatt. Hvor er lokaldemokratiet, spør ordføreren i Asker, og får følge av rådmannen.

LES OGSÅ: - Kan bygges forferdelig raskt

– Så skjedde det vi fryktet. Regjeringen overkjører alle uten noen medvirkning. Vestre Vikens garantier følges ikke, og har ingen reel verdi. Objektive og faglige vurderinger skyves til side, mener Bjerke.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken