Reddet naboen bort fra flammene

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Elisabeth og Henning trodde naboen grillet. Men så forsto de at nabohuset sto i full fyr. De løp ut og dro naboen bort fra flammene.

DEL

DRAMMEN: Klokken har passert 12.00 mandag ettermiddag, og samboerparet Elisabeth Lilly Gjerberg (27) og Henning Mario Jensen (38) er ferdige med å rydde litt i leiligheten i Holmestrandsveien i Drammen.

Paret nyter fridagen, og skal til å spise en sen frokost. Men så lukter de røyk.

– Jeg satt i sofaen og trodde først naboen grillet. Men så kjente jeg igjen lukten av brent isolasjon og bygningsmateriale, forklarer Henning.

Elisabeth går derfor bort til vinduet, og ser bort på det lille nabohuset som ligger få meter fra boligen de leier. Da ser hun kraftig røyk.

Dramatisk

Samboerparet styrter ut, og møter naboen som står i døråpningen i det brennende huset.

– Han hadde åpnet utgangsdøren, og da ble det tilført mer oksygen til brannen. Det sa bare pang, og så sto flammene over ryggen og hodet hans. Vi tok tak i han og dro han bort. Så blåste vindusrutene ut, forklarer Henning.

LES OGSÅ: Person siktet for ildspåsettelse

Reddet nabo bort fra flammene

Naboen er nå tatt hånd om av helsevesenet, men ble ikke skadet i brannen.

En person er siktet for ildspåsettelse etter mandagens brann i Holmestrandsveien. Henning og Elisabeth ble evakuert fra boligen, og kom hjem rett før klokken 18.00 mandag kveld.

– Du får unnskylde antrekket. Vi kommer rett fra politistasjonen, forklarer Henning – iført én fotballsko og én vanlig sko. Samboerparet hadde da vært på politistasjonen i flere timer og avgitt vitneforklaring.

– Vi har på oss de samme klærne vi kastet på oss da vi oppdaget brannen, forklarer Elisabeth.

Det var hun som ringte nødetatene, og etter få minutter var både brannvesenet og politiet på plass.

– De kom veldig kjapt, og fikk heldigvis slukket brannen sånn at den ikke spredde seg til huset vårt, forteller Elisabeth.

Men leiligheten deres har sotskader etter brannen.

– Det luktet veldig røyk, så vi prøver å lufte ut. Men mye i leilighetene er ødelagt. Heldigvis har vi innboforsikring, sier Henning.

LES OGSÅ: Mistenkt for ulovlig overvåkning

Ros fra politiet

De er glade ingen menneskeliv gikk tapt, og at huset de bor i ikke ble tatt av flammene.

– Det var en helt sinnssyk varmeutvikling selv om det styrtregnet, og brannen var eksplosiv, mener Henning.

Politiet berømmer samboerparet for at de reagerte raskt.

– De har vært flinke, handlet raskt og meldt fra tidlig til nødetatene, sier operasjonsleder Rune Hunshamar i Søndre Buskerud politidistrikt.

LES OGSÅ: Tigger har fått jobb

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken