DRAMMEN: En 40 år gammel mann og hans samboer på 37 år er siktet for å ha svindlet til seg 400.000 kroner. Mannen erkjenner forholdene. Politiet er ikke ferdig med avhøret av kvinnen.

Det var i fjor at samboerparet, som er fra Oslo, skal ha fått tak i bankkortet til en kvinne som var bosatt i Drammen. Da kvinnen flyttet tilbake til hjemlandet opprettet samboerparet telefon, bank ID, mailadresser og en postkasse i kvinnens navn. De benyttet også hennes gamle adresse.

– Over en periode på et halvt år skal de ha tatt ut trygdepenger, skaffet seg kredittkort, skaffet seg brikke til nettbanken og tatt opp lån i kvinnens navn, sier leder for krimvakten i Drammen, Jan-Henrik Håkestad.

Kvinnens bank oppdaget etterhvert unormal aktivitet på kontoen og anmeldte saken til politiet tidligere i år.

Drev cannabisplantasje

Politiet har etterforsket saken og valgte å gå til pågripelse av paret mandag. Pågripelsen skjedde rett etter rettsforhandlinger i en sak der mannen er tiltalt for å ha dyrket canabis. I det mannen gikk ut av rettslokalet ble han pågrepet av politiet. Det ble også samboeren. Paret ble fraktet vekk i hver sin bil.

Saken er fra 2010. Fire menn står tiltalt for å ha drevet et cannabisplantasje i en bolig på Lierskogen. Gateverdien på plantene ligger på omlag 750.000 kroner. Alle de fire mennene tilsto dyrkingen og dom faller i løpet av denne uken.

Mannens forsvarer i denne saken, Marte Brodtkorb, mener måten politiet pågrep paret på var unødvendig dramatisk.

– Jeg reagerer på at de pågrep ham i det han kom ut av rettslokalet. Politiet kunne ventet til han kom seg ut av Tinghuset, slik at ingen i rettslokalet så dette, sier Brodtkorb. Hun begrunner dette med at mannen nå venter en dom for cannabisdyrking.

– Han tok ikke dette bra, legger hun til.

Politiet har etterforsket bedragerisaken i flere måneder og pågripelsen var planlagt.

– Vi visste at de skulle i retten og dette var en hensiktsmessig måte å pågripe paret på for å ha kontroll på situasjonen, sier Håkestad.

I går ransaket politiet flere steder, men ingen av områdene er i Drammen.

Tror fornæmede er død

Kvinnen som er blitt bedratt i saken, har flyttet til sitt hjemland. Politiet i Drammen har jobbet intenst med å spore henne opp.

– Dette er en litt spesiell sak. Vi har forsøkt å finne ut hvor denne kvinnen er. Dette har vi brukt store resursser på. Vår etterforskning viser at kvinnen antakelig er død, sier Håkestad.

Håkestad vet ikke om det er en tendens at mennesker som flytter ut av landet blir svindlet på denne måten.

ANDRE SAKER FRA DT.NO:

Flyttelass veltet i rundkjøringen

Prisrekord i Solbergelva

Spyttet på politiet under pågripelse