Skryter av superskole

Geir Andersen fra Drammen Eiendom er mannen bak de skreddersydde løsningene for energisparing på den nye skolen. Her orienterer han fagfolk fra byggebransjen om hemmeligheten bak at Marienlyst skole er blitt et offisielt utstillingsvindu for klimaeffektiv arkitektur.

Geir Andersen fra Drammen Eiendom er mannen bak de skreddersydde løsningene for energisparing på den nye skolen. Her orienterer han fagfolk fra byggebransjen om hemmeligheten bak at Marienlyst skole er blitt et offisielt utstillingsvindu for klimaeffektiv arkitektur. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Marienlyst skole er Drammens nye utstillingsvindu.

DEL

DRAMMEN: Fra før av har Drammen Ypsilon og Papirbredden som to flotte flaggskip for god byutvikling.

Nå kommer Marienlyst skole etter, med godkjentstempel som et offisielt utstillingsvindu.

Den nye ungdomsskolen åpner dørene rundt 20. august i år. Men allerede nå kommer busslast på busslast med arkitekter, utbyggere og rådgivere til Strømsø – for å se på energispareløsninger som ligger i front på internasjonal basis.

Marienlyst blir Norges første skolebygg med passivhus-standard. Energiforbruket skal halveres sammenlignet med en tradisjonell skolebygning.

God isloasjon

Det skjer gjennom en kompakt bygningskropp, god isolasjon og få luftlekkasjer. Derfor har skolen fått merkelappen forbildeprosjekt.

Geir Andersen er teknisk sjef i prosjektavdelingen til Drammen Eiendom. Han tok for noen få dager siden imot 150 utsendinger fra Enova.

I går var turen kommet til 130 andre fagfolk fra byggebransjen. Mange av dem tok turen fra Oslo. «Turoperatør» var Futurebuilt, en organisasjon som fremmer klimaeffektiv arkitektur.

LES OGSÅ: Foreldre frykter lærerflukt fra Børresen skole til Nye Marienlyst

Avgir mye varme

– Hva er det dere først og fremst vil vise fram, Geir Andersen?

– Hvordan vi arbeider for å lage et godt inneklima for elevene. En ting er å bli norgesmester i lavenergi. Men det er vel så viktig med godt inneklima. Vi er bevisste på at elevenes PC er avgir mye varme, så det er viktig at det ikke blir for varmt. Vi pleier å si at 20 grader er godt for hodet.

Spillvarme fra det nye badet og banen på Gamle Gress sørger for mye av energitilførselen.

- Blir supert

Ordfører Tore Opdal Hansen sier at det blir supert for de første elevene å innta den nye skolen til høsten.

– Dessuten er det jo inspirerende at vi ligger så langt framme på energisparing. Vi passerer en milliard i skoleinvesteringer i løpet av ti år når Marienlyst er ferdig, forteller ordføreren.

Artikkeltags