DRAMMEN: Aksjonen er en langstrakt aksjon der ballen fysisk skal slås Norge rundt.

Del på Facebook

Kampanjen «611 – Slå ett slag mot kreft» er et initiativ fra idrettsmannen og golferen Tom Frode Wallin, som har fått påvist nyrekreftdiagnose med spredning. Wallin og det resterende teamet i «611 – Slå ett slag mot kreft» har sammen med Norges Golfforbund, Den norske kirke og andre sponsorer, fått realisert Norges-turneen.

LES OGSÅ:- Dere blir pokker ikke kvitt meg så lett :)

Første slaget ble slått fra rom 611 på Radiumhospitalet i Oslo av initiativtakeren selv lørdag formiddag.

– Givende

Søndag ankom aksjonistene Drammen, etter å ha slått seg fra Haga Golfklubb. I spissen med golfklubben var Gunstein Fretheim, onkelen til Wallin.

– Jeg er med fordi jeg syns det er kjempespennende og utrolig givende. Stort sett alle vi møter, som vi snakker med og deler ut flyers til, kjenner noen med kreft og har en historie å fortelle, sier Fretheim.

Inntektene fra aksjonen skal gå til ulike tiltak som vil gjøre det lettere å være kreftsyk og til blant annet Kreftforeningens kreftlinje og sorggrupper i menighetene.

– Den sosiale biten er det ikke satt av penger til. Vi ønsker å gjøre ventetiden litt bedre, blant annet for dem som sitter og venter på et prøveresultat og lurer på om de har tre måneder eller to år igjen å leve, sier han.

LES MER OM AKSJONEN HER

Gjester kommer

Fretheim skal være med hele veien til Nordkapp, og regner med å bruke to og en halv måned på aksjonen.

Mandag kommer de til å holde seg en stund på Bragernes torg. Da skal også inviterte fra drammensområde få svinge kølla for kreftsaken.

LES FLERE LOKALE NYHETER HER