Gå til sidens hovedinnhold

Slipp båtene fri, det er vår

Artikkelen er over 10 år gammel

I går fikk «Bargo» endelig av seg vinterfrakken.

DRAMMEN/NEDRE EIKER: Hele vinteren har «Bargo» ligget under en tung, blå presenning på Muusøya. I går fikk den 27 fot store båten komme ut i vårsola for første gang i år.
 

Del på Facebook


– Den het egentlig «Cargo» da vi kjøpte den, men det navnet var opptatt da vi skulle få VHF. Dermed ble det «Bargo» siden kona heter Bjørg, forteller Øystein Hallgreen.
Han har tatt på seg pannebåndet i dag. Med 18 grader i lufta og en presenning på 50 kilo er det grunn til å svette. Snart kommer datteren og svigersønnen for å hjelpe til.

Fast øy

Først skal «Bargo» vaskes og poleres. Så blir det påfyll av bunnstoff før Øystein skal sette inn ny dusj. 7. mai skal båten være klar til å settes på vannet.

– Det beste med båtlivet? Det er at vi slapper av, koser oss og er en felles gjeng, sier Bjørg Hallgreen.

Båtgjengen er så sammensveiset at den møtes om vinteren også. Men snart er det altså sommeren som gjelder. Da blir det båtturer til den faste øya for 27. år på rad.

– Kommersøya utenfor Holmestrand. Da ungene var små, pleide vi å være der fra skolen sluttet til den begynte igjen, minnes Bjørg.

LES OGSÅ: Forberedt på vårfylla

Større hage

Haugen med hageavfall på Mile Gjenvinningsstasjon i Mjøndalen nærmer seg fem meter. Hengerlass etter hengerlass med gammelt løv, tørre busker og spirende greiner ender sine dager her.

Selv om det er tidlig formiddag, har Kai Øverland tatt dagens andre tur fra Hokksund. Tilhengeren bestefaren hans bygde er breddfull av greiner.

– Jeg prøver å gjøre hagen større. Det er bedre å ha bare plen enn å klippe rundt alle buskene, mener Øverland.

– Man sparer seg litt arbeid ved å ta bort løvtrærne.

LES OGSÅ: Dette er vårtrendy

600–700 biler

På lørdag var det mellom 600 og 700 biler innom Mile. Anton Urberg i Renovasjonsselskapet for Drammensregionen har allerede opparbeidet en sommerlig ansiktsfarge.

– Når det er fint vær, kommer det mange. Både våren og høsten er høysesong for søppeltømming, forteller han.

Sjekk værvarselet for Buskerud her!

Containerne for restavfall fylles opp bak han. Køen av biler med fulle tilhengere virker uendelig. Anton bekymrer seg for om renovasjonsselskapet rekker å kvitte seg med avfallet i samme tempo.

– Restavfallet skal til Sarpsborg. To-tre turer hver dag. Med så mange som er her nå, fylles det nok opp flere containere enn det, sier han.

Trener på elva

(artikkel fortsetter under bildet)

Utenfor klubbhuset til Drammen Roklubb er det full aktivitet til tross for at klubbens egne roere er på treningssamling i Horten. Norske Studenters Roklubb inntar Drammenselva i deres fravær.

– Det er svært få andre steder man kan ro så tidlig på året, sier Aleksander Berntsen, som tilhører NTNUI.

– Andre steder ligger det fortsatt is. Her er det suverene forhold.

Roerne er ivrige etter å komme seg på vannet. I vinter har de sittet inne og glemt gamle kunster. Sesongens første konkurranse venter allerede i mai.

 Har du vårbilder? Send de på MMS til 03232 eller på epost til web@dt.no!

Kommentarer til denne saken