Stjal nærmere 500 PCer fra Svensedammen

Rektor Marianne Haagensen ser skadene som har blitt påført skolen.

Rektor Marianne Haagensen ser skadene som har blitt påført skolen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Både i løpet av helgen og natt til i dag brøt tyver seg inn og stjal PCer på Svensedammen skole i Drammen.

DEL

DRAMMEN: – Det har vært to grove tyverier. Det ene ble meldt i går formiddag, det andre ble meldt i dag tidlig. Tyvene har vært inne i klasserom og brutt opp PC-skap, og stjålet et større antall bærbare PCer til en betydelig verdi, sier politioverbetjent Jan Henrik Håkestad, leder for krimvakta ved Drammen politistasjon.

Politiet fikk melding om det første innbruddet fra bygningsarbeidere på stedet mandag formiddag.

Rektor Marianne Haagensen anslår at hver av PC-ene som er stjålet har en innkjøpspris på rundt 5000 kroner. Det betyr at tyvene har fått med seg PC-er verdt flere millioner kroner

– Alle de nye PC –ene til elevene som starter i 8. trinn i august er stjålet. Det blir nok sånn at elevene starter på skolen uten egen PC i år, sier Haagensen..

Alarmen ble ikke utløst

LES FLERE NYHETSSAKER

De undersøkte da åstedene, men tyvene var frekke nok til å returnere natt til tirsdag, og brøt seg inn på nesten samme sted som første gangen..

– Det ble ikke utløst noen alarm, så dette er noe Securitas har undersøkt i dag, sier rektor Marianne Haagensen ved Svensedammen.

Hun forteller at tyvene har gått rundt inne i hovedbygningen, både i klasserom og i administrasjonsfløyen. De har brutt opp svært tunge PC-skap for å få tak i PCene.

– Politiet har sikret seg spor fra begge åstedene, sier Håkestad.

Politiet ønsker tips i saken.

Artikkeltags