DRAMMEN: Frps stortingsrepresentant og leder av Oslo Frp, Christian Tybring Gjedde har skapt furore etter å ha langet ut mot Arbeiderpartiets innvandringspolitikk. Han tror ikke på flerkultur, skriver han i en kronikk i Aftenposten.

– Rotløshet satt i system. Idioti på lang sikt, og vi tror det kan komme til å rive landet vårt i filler, skriver Tybring Gjedde.

Han har ertet på seg venstresiden og blir hyllet fra høyreekstremister.

Nå får han støtte for utspillet fra de lokale drammenspolitikerne Jørund Rytman (Frp), Ulf Erik Knudsen (Frp) og Lavrans Kierulf (Frp).

– Jeg er enige i de problemstillingen han tar opp, men han snakker nok i enda større politiske bokstaver enn det jeg gjør, sier Knudsen som er kollega med Tybring Gjedde på Stortinget.

– Det flerkulturelle eksperiment som regjeringen har lagt seg ut på kan ingen si at det er en stor suksess. Jeg er politiske enig i det han legger i det, sier Knudsen.

LES OGSÅ: Slitsomt med dårlig selvtillit

Ødelagt kultur

Rytman er også enig i budskapet, men ikke ordbruken.

– Det er steder som Groruddalen hvor norsk kultur er ødelagt, sier han.

– Hva med Fjell?

– Der er norsk kultur ikke så dominerende, sier Rytman og understreker at det er gjort mye bra i Drammen. Det er ikke innvandrere som er integrerte som er problemet, mener han.

– Følger man norske lover og regler og lærer seg språket er det ikke noe problem, sier han og tror det er den raske utviklingen Tybring Gjedde advarer mot.

– Det norske folket er aldri spurt om hva de synes gjennom en folkeavstemning, sier Rytman.

LES MER: Knudsen vil bli ordfører

Fundamentalistisk

Knudsen mener den norske kulturen presses av holdningen som ligger i islam.

– Den er fundamentalistiske i sin form og er det helt motsatte av hva vi har kjempet for i årtier for å få til i den vestlige verden, sier han.

Han mener norsk kultur er helt klart under press.

– Disse kulturene hører egentlig hjemme på hver sin side av jordkloden, sier han.


- Vil flerkulturen rive Norge i filler?


– Det er en relativt sterk ordbruk. Men det er et betydelig problem som ikke ser ut til å ha godt opp for flertallet i befolkningen, sier Knudsen.

Modig gjort

Også bystyrerepresentant Kierulf roser Tybring Gjeddes innsats.

– Han skal ha all heder og ære for at han tør å ta den type debatter som mange vegrer seg for, sier han.

Han mener Frps politiske motstandere kun er ute etter å skjelle ut partiet.

– De er mer interessert i sette rasiststempelet enn å diskutere saken, sier han.

Kierulf mener utspillet slett ikke er populistisk.

– Vi får nok et fall på meningsmålene etter dette her. Men det er så viktig debatt at den må vi ta, sier han.

Både Knudsen og Kierulf er enig med Tybring Gjedde når han uttaler at han har flertallet i Norges befolkning med seg på utspillet.

– Når jeg snakker om befolkningen i alle partier, opplever jeg massiv støtte for vår innvandringspolitikk, sier Kierulf og tror han sier mye som mange ikke tør å si.

Ikke enig

Varaordfører Freddy Hoffmann (Frp) er uenige med sine partikollegaer.

– Christian Tybring Gjedde skal få holde på med sitt, sier Hoffmann og vil nødig kritisere. Med en innvandrerbefolkning i Drammen på over 20 prosent mener Hoffmann det er to måter man kan tilnærme seg det på.

– Man kan leve med det, eller men kan velge å leve mot det. De samfunnene som velger å leve med det, er de samfunnene som lykkes best. Det er strategien man har valgt i Drammen og derfor har man kanskje lykkes bedre enn i Oslo, sier Hoffmann.