Streikerammede elever får hente bøker

Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

I løpet av denne uken får streikerammede ungdomsskoleelever i Drammen mulighet til å hente skolebøker på skolene.

DEL

DRAMMEN: Samtlige ungdomsskoler i Drammen er rammet av den pågående lærerstreiken.

Nå får alle de streikerammede elevene muligheten til å bedrive selvstudium. I løpet av uka skal nemlig alle få muligheten til å hente bøker på skolen.På Galterud skole kan elevene hente bøker mellom 09.00 og 15.00 på fredag. Rektor Jan Dag Michaelsen, lover å gjøre alt han kan for å kunne gi alle elevene et godt tilbud.

LES OGSÅ: Vil tilbake på skolebenken

– Det er ikke lagd årsplaner i alle fag fordi mange av lærerne er i streik. Men det finnes kompetansemål i Kunnskapsløftet for de ulike fagene. De er dessverre ikke nedbrutt i læringsmål, men der kan de i alle fall finne ut hva de skal lære. I tillegg står det både kompetansemål og læringsmål i mange av lærebøkene, sier Michaelsen.  

Likevel tror han ikke det vil være mulig for elevene å ta igjen absolutt alt i alle fag.

– I slike tilfeller er det ofte de svakeste elevene som blir hardest rammet. Hva gjør dere for å sørge for at elevene ikke faller fra?

– Så snart streiken er over setter vi i gang spesialundervisning og styrking i basisfagene, der elever som trenger det får jobbe i mindre grupper. Tilleggsressursene settes i gang umiddelbart.

LES OGSÅ: Ingen streikeavklaring ennå

– Hva gjør dere hvis streiken blir såpass langvarig at elevene for alvor vil få problemer med å ta igjen det tapte?

– Det vi må ta med Drammen kommune hvis vi kommer så langt. De avgjørelsene må tas sentralt i kommunen og vil gjelde for alle som er berørt.

LES OGSÅ: Lektorer ut i streik


Andre saker på dt.no:

Artikkeltags