Takker for støtten

I helgen mottok familien Mostafaei flere henvendelser fra folk som ville hjelpe. – Vi er svært takknemlige for alt, men vi klarer oss på vår måte og har fått god hjelp fra Drammen kommune, sier Fereshteh Halimi. Her med datteren Parmida (7) på fanget, mens pappa Mohammad Mostafaei sitter i bakgrunnen. Bildet ble tatt i forbindelse med lørdagens reportasje.

I helgen mottok familien Mostafaei flere henvendelser fra folk som ville hjelpe. – Vi er svært takknemlige for alt, men vi klarer oss på vår måte og har fått god hjelp fra Drammen kommune, sier Fereshteh Halimi. Her med datteren Parmida (7) på fanget, mens pappa Mohammad Mostafaei sitter i bakgrunnen. Bildet ble tatt i forbindelse med lørdagens reportasje. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Det har strømmet på med hilsener og initiativ etter at Drammens Tidende skrev om advokat Mohammad Mostafaei og familien, som prøver å finne fotfeste i nytt land.

DEL

DRAMMEN: Søndag ble familien Mostafaei invitert på middag hjem til lederen av Buskerud innvandrerråd, Bijan Gharahkhani –også han opprinnelig fra Iran, og i går Advokatforeningen i Buskerud kontakt. I tillegg er det advokater som vil støtte familien økonomisk.

Kollegialt ansvar

– Det har kommet en rekke spontane reaksjoner fra advokater som har lest helgens artikkel, forteller advokat og partner i Advokatfirmaet Fulford Pettersen, Inger Marie B. Åkvåg.

Som leder av advokatforeningen i Buskerud mener hun at de har et kollegialt ansvar for å hjelpe sin iranske kollega og hans familie i å finne seg til rette her.

– Mohammad Mostafaei er kommet i en vanskelig situasjon som følge av at han har gjort jobben sin som advokat. Han har tidligere hatt samtaler med advokatforeningen sentralt, og vi ønsker å videreføre disse samtalene med ham her lokalt. Vi ønsker å vise en kollegial støtte og forsøke å finne fram til hvordan andre advokater kan støtte og tilrettelegge for ham i den situasjonen han har kommet i nå. Pengene er ment som et lite bidrag i en vanskelig tid, men aller viktigst er det at han knytter kontakter og får et nettverk i advokatmiljøet, sier Åkvåg.

Ansikt

Søndag ettermiddag kom også en henvendelse fra Danvik Folkehøgskole. Studentene har hatt fokus på menneskerettigheter i høst, og studierektor Marie Wiland vil gjerne ha besøk av Fereshteh Halimi, ektefellen til Mostafaei.

– For unge mennesker kan det ha stor betydning å møte mennesket bak historien, sier hun.

Familien er overveldet og glade for all støtten de har fått.

– Vi klarer oss på vår måte med det vi har, sier de. Det eneste vi ønsker er at folk ser oss, og at vi kan bli en del av det norske samfunnet etter hvert, forteller de.
 

Artikkeltags