Tenåringsgutter funnet etter storstilt leteaksjon

Live-published photos and videos via Shootitlive

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Over hundre frivillige fra nærmiljøet på Konnerud, samt mannskaper fra flere hjelpeorganisasjoner, lette etter to tenåringsgutter i skogen på Konnerud natt til fredag. I halv fire-tiden fredag morgen ble begge funnet i god behold.

DEL

DRAMMEN: Klokken 03.25 fredag morgen meldte politiet at de to guttene på 14 og 15 år, som var savnet etter en løpetur i skogen på Konnerud, er funnet i god behold. 

Da hadde de to guttene vært savnet i over rundt ni timer. 

Ifølge politiets innsatsleder på stedet, Torben Henriksen, ble guttene funnet sammen ute i skogen i området ved Andorsrud, av en gruppe på fire frivillige.

- De er nedkjølt, men i god behold, forteller Henriksen til DTs journalist på stedet. 

Guttene ble gjenforent med familiene sine, og sendt til legevakta for en rutinemessig sjekk. 

Det er foreløpig uvisst hvorfor guttene kom bort fra de andre. 

Voldsom innsats

Innsatslederen ønsker å takke alle de frivillige som hjalp til i den flere timer lange aksjonen. 

- Det var en voldsom pågang av folk i hele natt som har ønsket å bidra og å hjelpe til med å finne ungdommene, og politiet berømmer deres innsats, sier han. 

Savnet fra løpetur

Det var like før midnatt torsdag kveld at politiet i Søndre Buskerud meldte om at de hadde satt i gang en leteaksjon etter de to guttene.

- De to var ute på egentrening og løpetur i skogen sammen med de andre gutta fra fotballaget. Da de andre kom tilbake, kom ikke disse to guttene, som sist ble sett sammen, tilbake, fortalte innsatsleder Henriksen like etter midnatt. 

Guttene løp ut i 18-tiden og kom ikke tilbake sammen med de andre i 19-tiden. Guttene hadde ikke med seg mobiltelefoner da de la ut på tur. 

Like etter klokken 22 fikk politiet meldingen om de savnede guttene og var raskt på stedet med seks patruljer. De antok at guttene hadde løpt seg vill i skogen og satte i gang den massive aksjonen. 

Flere hundre hjalp til

I 00.45-tiden kunne DTs journalist på stedet fortelle at mellom 50 og 100 frivillige fra idrettslaget og ellers på Konnerud var ute i skogen og lette. 

I tillegg var politiet, Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Norske Redningshunder med i søket. Sisnevnte bidro med åtte hundeekvipasjer.

Fire ATV-er ble også sendt ut i skogen.

Søket ble gradvis utvidet utover natten og det ble stadig sendt ut nye grupper med frivillige.

Ifølge NTB måtte Sea King-helikopteret som egentlig skulle bistå i letingen snu på grunn av dårlig vær. Heller ikke politihelikopteret i Oslo kunne reise ut i de dårlige værforholdene. 

Lette i stort område

Den store leteaksjonen tok utgangspunkt fra klubbhuset ved skistadion på Konnerud og lette i et ganske stort område. 

Det ble lett sørover fra klubbhuset, og det var folk inne i området mot MIF-hytta. I tillegg ble det lett i områdene mot Hagatjern, Stubberudveien, Andorsrud og inn mot Sirikjerke. Og det var altså ved Andorsrud guttene ble funnet til slutt. 

Tynnkledde

De to guttene var tynnkledde da de la ut på tur. 

- De var kledd for en kort treningstur og skal kun ha hatt på seg shorts og tynt på overkroppen. Henholdsvis svart og rød overall, fortalte Henriksen. 

Det var rett i underkant av 10 plussgrader i Drammen natt til fredag, og det var tidligere på kvelden et fryktelig tordenvær. Tidvis kom det kraftige regnskurer gjennom natten, noe som gjorde letearbeidet vanskelig. 

Andre saker på dt.no:

Artikkeltags