Gå til sidens hovedinnhold

Tok monstergjedde i Drammenselva

Artikkelen er over 9 år gammel

Martin Gaupholm Karlsen fra Drammen kunne slippe jubelen løs etter å ha dratt opp den største gjedda i Drammenselva noensinne dokumentert.

DRAMMEN: Den erfarne gjeddefiskeren bosatt på Konnerud har fisket gjedde i Drammenselva i over 20 år. Søndag gikk den store drømmen i oppfyllelse da det som trolig er den største gjedda noensinne tatt i Drammenselva hugg på.- Dette var andre turen for sesongen. Tidligere på dagen fikk jeg først en på 6,75 kilo, deretter en på rundt 8 kilo og så en på rundt 3 kilo. Alle på samme plassen. Jeg tok en liten pause, og dorget forbi samme stedet da jeg kjente at det hugg på skikkelig, sier Martin Gaupholm Karlsen, og fortsetter:

- Da jeg omsider så den for første gang nede i det klare elvevannet fikk jeg lettere sjokk. Og jeg kunne med sikkerhet konstantere at denne var på over de magiske 10 kilo. Jeg var livredd for å miste den, og presset den forsiktig mot båten, sier Karlsen.

Det var bare så vidt gjedda fikk plass i håven på 1x1 meter, og den lykkelige hobbyfiskeren kunne knapt tro det var sant da den svære ruggen omsider lå i båten, klar for innveiing.

LES OGSÅ: Stor gjeddefangst i elva

Blant de største i landet

Vekten stoppet på formidable 17.650 gram, og målebåndet på hele 127 centimer.

- Så vidt jeg vet er dette den største gjedda som er tatt i Drammenselva. Den største jeg kjenner til fra før av i Drammenselva er Svein Inge Stangnes sin gjedde på 16 kilo tatt i 1987, sier Karlsen.

Også på landsbasis befinner beistet seg helt i toppsjiktet. Den offisielle og gjeldende norgesrekorden ble satt i fjor senhøst av Petter Støttum, med en gjedde på 18,74 kilo tatt i Øyeren.

LES OGSÅ: Tok ti kilos gjedde med brukket arm

Mye oppmerksomhet

Og reaksjonene lot ikke vente på seg, da Karlsen hadde kommet seg hjem og publisert bilder og video på sin fiskeblogg og youtube-kanal. Han var alene i båten, og tok selv bilder og video med et kamera festet på stativ i båten. Nå har youtube-videoen rundt 1.200 visninger.

- Jeg ble blant annet kontaktet av Fiskefeber, et stort svensk magasin som ville ha reportasje i neste nummer. Utstyrsleverandøren ringte meg og gratulerte, og jeg har fått enormt med tilbakemeldinger på bloggen vår, sier Karlsen. 

Karlsen utgjør sammen med fiskekompisen Ole-Kristian Nysæther «Team Predator», som har spesialisert seg blant annet på gjeddefiske i drammensdistriktet. Verken han eller Karlsens andre fiskebekjentskaper hadde lett for å tro det de hørte - før de fikk se bilder og video.

LES OGSÅ: Årets første storlaks

Sluppet ut igjen

Gjeddene Karlsen fisker blir sluppet ut igjen alle sammen. En selvfølge, i følge han selv. Også den svære ruggen kviknet til liv igjen etter kampen mot Karlsen, og forsvant i Drammenselva etter å ha kommet til seg selv. Klar for en ny kamp, og kanskje enda større, hvis, eller når, neste fisker måtte få ruggen på kroken.

- Det er mange som ikke tror det er mulig å få stor gjedde i Drammenselva. Dette burde være beviset på det motsatte, sier sesongens hittil mest fornøyde gjeddefisker.

LES OGSÅ: Rekordsesong i Hellefossen

SE DEN UTROLIGE VIDEOEN AV MONSTERGJEDDA HER:  

Kommentarer til denne saken