Gå til sidens hovedinnhold

Torgeir Micaelsen: - Fullstendig vanvittig

Artikkelen er over 9 år gammel

Stortingsrepresentant for Buskerud, Torgeir Micaelsen (Ap), er kritisk til nisseluenektingen på Øren skole. Stortingsrepresentant mener saken er ren dårskap.

DRAMMEN: «Hva er dette for noe? Fullstendig vanvittig. Selv om byen vår er flerkulturell, betyr det ikke at vi skal omdefinere felleskapstradisjoner vi har hatt i generasjoner. Og det betyr selvsagt at vi fortsatt skal feire jul og nissen», skriver lederen av Finanskomiteen på Stortinget på sin Facebook-side.På sin Twitter-side skriver Micaelsen: «God morgen. Vil dere se en fullstendig misforstått måte å bidra til det flerkulturelle Norge, kan dere titte på denne», før han linker til dt.nos sak.


- Det må være mulig å leve side om side flerkulturelt i byen vår, og det er bare helt håpløst å ikke kunne kombinere dette med verdslige og religiøse begivenheter, sier Micaelsen til Drammens Tidende.

- Jeg er selvfølgelig for det flerkulturelle, men her er man langt over streken, sier Micaelsen.

Christoffersen: - Ødeleggende

Stortingsrepresentant Lise Christoffersen (bildet) er ansvarlig for innvandring og integrering i Arbeiderpartiet. Hun lurer på når nissen ble en religiøs skikkelse.
Lise Christoffersen
- Slik nekt ødelegger mer enn det gagner, da mange kan også misbruke dette til å komme med negative kommentarer mot enkelte grupper, sier Christoffersen.

- Dette er litt som i det gamle ordtaket «Mot dårskap kjemper selv gudene forgjeves». Denne saken er et typisk eksempel på ren dårskap, sier Christoffersen.

Også leder i Drammen AUF, Nicoline Bjerge, er Twitter-kritisk til saken: «Å kutte ut norske tradisjoner blir håpløst. Vi skal fortsatt feire jul på skolene selv om Norge er flerkulturelt», skriver Bjerge.

LES OGSÅ: Nektet nisseluer på skoleavslutning

Siv Jensen: - Litt hysterisk

Frp-leder Siv Jensen kaller avgjørelsen uklok.

– Det er en meget uklok vurdering bak å nekte barn å feire jul på en vanlig måte. Julefeiring er en normal tradisjon for barna. Det fremstår som litt hysterisk om noen i en misforstått forståelse for andre kulturer skal nekte barn å feire jul som vi alltid har gjort. Jeg håper og tror at rektoren ser at dette var en gal beslutning, sier Jensen i en pressemelding.

Ble nektet nisselue

Torsdag i forrige uke ble alle elevene i femteklasse ved Øren barneskole invitert til juleavslutning. Alle barna hadde pyntet seg og gledet seg stort til en koselig kveld sammen med klassevenner og familie. Flere av barna hadde også pyntet seg med nisseluer og julekjoler.

– Datteren vår fikk klar beskjed om å ta av seg nisseluen fordi hun måtte ta hensyn til alle med en annen kultur og tro. Da er det litt rart at man i det hele tatt inviterer til juleavslutning, sier Vibeke Alm Thoen.


HVA MENER DU OM NISSELUENEKTEN? DELTA I DEBATTEN HER!

Kommentarer til denne saken