Gå til sidens hovedinnhold

Tragedie i hytteidyll

Artikkelen er over 7 år gammel

Fra hyttedøra ser han rett opp på hytta hvor en kvinne i 30-årene og hennes sønn (7) ble funnet døde lørdag kveld, mens en mann i 20-årene og kvinnens datter (9) ble funnet bevistløse.

ØVRE EIKER: Ved idylliske Lauvtjern, i skogen over Hokksund, står Gunnar Ellingsen og rister på hodet over tragedien som utspant seg i nabohytta.

Vi går tilbake til kvelden i forveien. Lørdagskvelden er kald og klar. Ellingsen putter et par nye vedkubber innpå oven og er begynt å bli klar for å hoppe til køys, da han hører helikopteret like over hyttetaket.

– Jeg lurte veldig på hva som hadde skjedd. Da politiet kom til, gikk jeg opp til hytta for å høre om det var noe jeg kunne bidra med. Men det var det jo ikke, sier Ellingsen og sukker, mens han kikker opp mot den grønne hytta oppå knausen over ham.

LES MER: Mor og barn funnet døde i hytte

– Forventer ikke at slikt skal skje

Selv har han kjøleskap som går på gass i hytta, men oppvarming sørger vedovnen for. Han tror alle vil bli enda mer påpasselige med gassen sin framover, etter en slik hendelse.

– Det er rett og slett tragisk. Man forventer jo ikke at noe slik skal skje helt inntil sin egen hyttevegg, sier Ellingsen og kaster ett blikk på politiets kriminalteknikere som gjør seg klar til å gå inn for å finne ut mer om årsaken til tragedien.

LES MER: Kan ha omkommet av propangass

– Dette er bare tragisk

Gunnar Sanden og Karin Hellerud eier en av de nærmeste hyttene til åstedet. De var på hytta i natt og hørte helikopteret kretse over dem ved midnatt. Da skjønte de at noe hadde skjedd.

– Jeg ringte politiet for å høre. Jeg tenkte kanskje at det var noe jeg kunne bidra med. Men dette var bare tragisk, sier Sanden og kikker bort på hytta som nå er omkranset av politisperringer.

Gunnar og Karin bruker også gass til matlaging og vet hvor farlig det kan være.

– Vi er av den gamle generasjonen som er vant med gass. Jeg flipper alltid over ventilen når vi er ferdige med maten. Men man skal virkelig ha respekt for gassen, sier Sanden.

 

LES FLERE SAKER PÅ DT.NO:
Drammenser vant 5,7 millioner
Avskiltet bil i adferdskontroll
Kjedekollisjon på Øvre Sund bru