Trenger penger og hender

Barnefattigdommen i drammen engasjerer.

Barnefattigdommen i drammen engasjerer. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Artiklene i dt om barnefattigdom har skapt et enormt engasjement, men det finnes ikke noe apparat for distrubisjon av barneklær og leker.

DEL

DRAMMEN: Debatten har gått på kommentarfeltene under artiklene om barnefattigdom i Drammen. Mange har villet hjelpe med materielle ting som barneklær og leker. Men et tilbud for utdeling av slik hjelp finnes ikke i Drammen.

Del på Facebook

Frustrasjon

Jon Ivar Windstad i kirkens bymisjon har mottat mange henvendelser:

- Folk er frustrerte over at det ikke finnes noe apparat for utdeling av barneklær og lignende. Vi har ikke noe distribisjonsnett for slike donasjoner, da det krever lagerplass og kapasitet for å sikre at donasjonene kommer til rett sted.

Feil spor

- Men jeg opplever at diskusjonen er inne på feil spor. Det er ikke en slitt parkdress eller slitte sko som er det største problemet, selv om det selvfølgelig er et problem.

- Det største problemet er den daglige deltagelsen i samfunnet. Lørdagsgodtet som man bare hører om, 15 kroners presang til adventskalender, og å dra på kino og se Knerten. At sånt ikke er mulig stenger barna ute fra det sosiale.

Han presiserer at dette ikke er et akutt problem nå, men et langsiktig problem som har vart og vil vare lenge - og som vil kreve langvarig innsats.

Behovet alltid større enn tilbudet

Røde Kors har også fått tilstrømming av henvendelser.

- Vi har fått syv nye frivillige som vil jobbe mot barn og ungdom de siste dagene, sier Jon Peter Wium. Men behovet er alltid større enn tilbudet fra oss. Det vi trenger er hender og mennesker som kan gi av sin tid.

LES OGSÅ: Slik kan du hjelpe fattige barn i Drammen.

Artikkeltags