Tror Åspaviljongen ble påtent

Ifølge innsatsleder Arne Guddal i politiet startet brannen på dette gulvet. - Lite sannsynlig at vi snakker om en selvantennelse, sier politiet.

Ifølge innsatsleder Arne Guddal i politiet startet brannen på dette gulvet. - Lite sannsynlig at vi snakker om en selvantennelse, sier politiet. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Spor etter branntilløpet ved Åspaviljongen tyder på at brannen ble påsatt.

DEL

DRAMMEN: Nødetatene i Drammen rykket like før klokken 19.00 onsdag ut til meldig om brann i serveringsstedet Åspaviljongen i Bragernesåsen.

Ifølge politiet ulmet det kraftig og var åpne flammer i en av sidebygningene til Åspaviljongen når brannvesenet ankom stedet. Denne bygningen skal ligge noen meter fra selve restauranten.Det tok imidlertid ikke mange minuttene før brannvesenet fikk kontroll over flammene og slukket brannen, og kunne konstatere at det ikke lenger var spredningsfare. En time senere reiste nødetatene fra stedet, etter å ha drevet etterslukking og foretatt nødvendige undersøkelser.

Mistenker ildspåsettelse

Sidebygget til Åspaviljogen ble ikke totalskadd i brannen takket være hurtig reaksjon fra brannvesenet. Flere spor på stedet tyder på at det trolig er snakk om en påsatt brann, og nå mistenker politiet at det kan være snakk om ildspåsettelse.

Politiet forteller blant annet at døren til bygningen var åpen når de ankom stedet, og at e-verket kunne fortelle at ingen ting i bygningen indikerte elektriske feil.

- Da står man igjen med selvantennelse, noe vi ikke anser som veldig sannsynlig, og at det er påtent. Vi ser derfor ikke bortifra det, spesielt ettersom vi også hadde et tilsvarende branntilløp der oppe på samme tid i fjor, sier operasjonsleder Tor Stein Hagen i Søndre Buskerud politidistrikt.

På gulvet inne i bygget var det samlet en del skrot som politiet mener er brannens utgangspunkt. Sidebygget benyttes hovedsakelig som lagringsplass for utemøbler som brukes ved Åspaviljongen.

Etterforsker saken

Teknikere fra Søndre Buskerud politidistrikt har torsdag vært på brannstedet og foretatt tekniske undersøkelser.

- Vi har til hensikt å avdekke om det har skjedd noe kriminelt. Foreløpig kan jeg ikke svare på hva de tekniske undersøkelsene har avdekket, sier etterforskningsleder Jan Henrik Håkestad.
 

Artikkeltags