DRAMMEN: I fjor fikk politiet melding om 200 sykkeltyverier i Drammen, og Strømsø ser ut til å være hardest rammet.

Nå ønsker Høyrepolitiker Dag Fjeld Edvardsen en praktisk og trygg løsning for sykkelparkering ved Jernbanestasjonen.


– Det ene er at jeg synes folk skal få ha syklene sine i fred. Det andre er at man vil at folk skal reise mer miljøvennlig. Og det er større sjanse for at folk tar sykkelen til jernbanestasjonen, om du vet at den står der når du kommer tilbake, sier Fjeld Edvardsen.

Han er selv en av morgensyklistene som trosset regnværet på vei ned til jernbanestasjonen i går.

LES OGSÅ: Stjal sykkel, byttet lås

Kommunen er enig

Fjeld Edvardsen tok opp spørsmålet rundt sykkelparkeringen på forrige bystyremøte, og er godt fornøyd med svaret han fikk fra rådmannen.

Rådmannen svarte nemlig at kommunen har intensjoner om å etablere innelåst sykkelparkering ved togstasjonen.


– En konkret løsning som har vært diskutert er å bygge inn arealet som ligger i 1. etasje under Jernbaneverkets kontrollsentral, til innelåst sykkelparkering, skriver rådmannen i sitt svar.

Tanken er at syklistene som benytter seg av sykkelparkeringen vil være registrert, for eksempel gjennom en elektronisk løsning, for å få tilgang til parkeringen.

– Det må vurderes nærmere hvorvidt det også må tas en avgift for å dekke opp utgifter til drift av systemet, skriver rådmannen videre.

LES OGSÅ: Gi bud på et sykkelsete

Vanskelig å stoppe

Politioverbetjent Jan Henrik Håkestad, ved Søndre Buskerud politidistrikt, forklarer at det er vanskelig å stoppe denne typen kriminalitet, og tror ikke at en innlåst sykkelparkering vil føre til at antall sykkeltyverier går ned.

– Jeg tror ikke vi får noen målbar effekt i statistikken over sykkeltyverier, men for dem som parkerer sykkelen sin der, og er borte fra den hele dagen, kan det gi en trygghet, sier han.

Mørketall

Fjeld Edvardsen tror det er en del mørketall i politiets statistikk over sykkeltyverier.

– Jeg tror folk tenker at sykkeltyverier ofte ikke blir etterforsket, og at de derfor ikke anmelder det, sier Fjeld Edvardsen.

Politioverbetjent Håkestad utelukker heller ikke at det kan være mørketall, og tror en eventuell grunn til dette kan være tosidig; Både at sykkeltyverier ikke prioriteres i stor grad, siden dette ofte er saker med lite spor, men han tror også at noen ikke melder fra til politiet dersom sykkelen har begrenset verdi, og de ikke vil få igjen noe på forsikringen.