DRAMMEN: På FNs frivillighetsdag, 5. desember, hedrer Drammen kommune hvert år en innbygger for deres frivillige arbeid. Fredag ettermiddag ble prisen tildelt en av Drammens mest engasjerte minoritetskvinner.

– Hun er et godt forbilde for andre og jobber aktivt mot ekstremisme. Hun er en viktig brobygger mellom ulike kulturer. Prisvinneren har løftet fram synet på kvinners engasjement og gitt det et solid løft, sier ordfører Tore Opdal Hansen, før han avslørte at Nasim Rizvi ble tildelt årets frivillighetspris.

Juryen hadde 17 gode kandidater å velge mellom, men de var enstemmig i valget av årets kandidat.

LES OGSÅ: Fjell vant frivillighetspris

– Vi må våge å steppe inn

– Det gleder meg stort å stå her og motta denne prisen. Og det er ekstra godt å vite at det er så mange frivillige der ute, som jobber for at vi skal få et bedre samfunn. Jeg vil derfor dedisere denne prisen til alle dere frivillige som sitter her, samt alle andre frivillige som ikke er nominert, sier 44-åringen.

Hun forteller at det gir henne mye å få lov til å gjøre noe for andre.

– Vi må våge å steppe inn der andre stopper. Det er da vi kan utgjøre en forskjell, sier Rizvi.

Hun har vært sekretær i Buskerud innvandrerråd i ni år, en jobb hun både lærer mye av og får mye igjen for selv.

– Med fem unger hjemme, hvordan får du tid og overskudd til alt det frivillige arbeidet?

– Det handler om god logistikk. Jeg har et stort engasjement for dette. Når man holder på med noe man brenner får, får jeg ekstra energi, sier hun engasjert.

LES OGSÅ: Nasim lager halalmat for de minste

Stolt leder

Leder for Buskerud Innvandrerråd, Bijan Gharahkhani, var synlig stolt av sin mangeårige sekretær.

– Dette varmer virkelig mitt hjerte. Jeg er stolt over denne tildelingen. Jeg er stolt av alle damene som gjør en forskjell, sier Gharahkhani.

Prisen som ble utdelt i rådhuset fredag, er en lokal variant av Frivilllighet Norges nasjonale frivillighetspris, og blir  utdelt for å gi frivilligheten et ansikt, for å markere og synliggjøre frivillige og frivillig innsats og for å fremme frivillig engasjement.

Frivillighet Norge har i dag mer enn 280 medlemsorganisasjoner og representerer mer enn 60 000 lokale lag og foreninger.

LES OGSÅ: – Kongen får gjerne låne henne, bare jeg får henne igjen