Gå til sidens hovedinnhold

Var totalt uinteressert i jentene

Artikkelen er over 10 år gammel

De to voldtektstiltalte polakkene fremhever seg selv som offer.

DRAMMEN: – Jentene kranglet om oss, sier en 22 år gammel mann.

Del på Facebook

Han er sammen med sin 27 år gamle kamerat tiltalt for i fellesskap å ha voldtatt en 24 år gammel kvinne mens hun sov eller var ute av stand til å motsette seg seksuell omgang. 

Begge mennene nekter straffskyld.

I dag fikk de to voldtektstiltalte polakkene fortelle sin versjon av hva som skjedde i Thornegata natt til 5. desember i fjor.
 

- Det var jentene som var ute etter seksuell kontakt

Mennene forteller om to pågående jenter som var ute etter å ha seksuell omgang med de fire polske mennene.

De fire polske kameratene ble kontaktet av de to norske kvinnene på et utested i Drammen.

Der skal jentene ha forsøkt å kysse på mennene mot deres vilje og tvunget mennene til å ta på dem.

– Vi var overhodet ikke interessert, sier den 22 år gamle mannen.

Mennene sier at de ikke var tiltrukket av jentene. Da utestedet stengte inviterte mennene likevel de to jentene med hjem på nachspiel.

Innrømmer kyssing

Et bildet som ble tatt på nachspielet viser den 24 år gamle kvinnen i en seng sammen med de to tiltalte i bar overkropp.

Mennene forteller at det er den 24 år gamle kvinnen har dratt mennene ned i sengen.

Den 27 år gamle mannen forklarte at han til tross for at han ble trukket ned i sengen mot sin vilje ble liggende og klemme seg inntil kvinnen i det han sier er fem minutter. Han vet ikke om han ønsket å gjøre det.

At kameraten også havnet i sengen forklarer han med at kvinnen dro han ned i sengen med venstrehånden mens 27-åringen klemte seg inntil henne.

Etter hvert innrømmet 27-åringen at han også kysset kvinnen en gang. I avhør har han forklart at det kun var kyssing på utestedet. Kyssingen der skal, ifølge 27-åringen, ha vært etter jentenes initiativ.

Mennene skal ikke ha gjort motstand eller forsøkt å rive seg løs fra grepet til kvinnen. 27-åringen forteller at etter fem minutter skal begge mennene ha forlatt sengen mens kvinnen ble liggende og sove.

Den 22 år gamle mannen sier imidlertid at jentene begynte å skrike til hverandre før den 24 år gamle kvinnen sovnet på sengen.

Beordret av Riksadvokaten

Det er statsadvokaten i Oslo som etter ordre fra Riksadvokaten har tatt ut tiltale mot de to mennene.

Den 24 år gamle kvinnen fortalte i retten i går at hun i løpet av nachspielet ble dårlig og trøtt. Hun la seg derfor til å sove på en sovesofa i leiligheten. Hun husker bare glimt fra det som skjedde. Hun sier at hun har minner om at flere av mennene som var i leiligheten forgrep seg på henne mens hun sov.

Kvinnen pekte ut 27-åringen som den mest aktive av mennene.

Strafferammen er lovens strengeste straff

Kvinnens venninne varslet politiet. Da de kom til adressen ble den 24 år gamle kvinnen funnet sovende i en seng i leiligheten. Kvinnen måtte vekkes av politiet og ble kjørt rett til overgrepsmottaket på legevakten i Drammen. Der fant legene DNA fra de to tiltalte på kvinnen. Kvinnens DNA ble også funnet på mennene.

Den 27 år gamle mannen kunne i retten ikke forklare hvordan DNA-et havnet på kvinnen.

Det var fire polske menn til stedet i leiligheten da politiet fikk melding om den angivelige voldtekten. Alle fire ble pågrepet og siktet for voldtekt. Siktelsen mot de to andre er frafalt på grunn av manglende bevis mot mennene. Disse to og kvinnens venninne skal vitne i saken.

Gruppevoldtekt har en strafferamme på inntil 21 års fengsel.

Senere i dag skal de to andre polske mennene som tidligere var siktet i saken avgi sine forklaringer.