Vil bekjempe overskjenking

Ordenssjef Dag Ebbestad ved Drammen politistasjon.

Ordenssjef Dag Ebbestad ved Drammen politistasjon. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Vold og skader som følge av overskjenking skal bekjempes. Politiet i Drammen applauderer initiativet.

DEL

DRAMMEN: Arbeiderpartiet ønsker å bekjempe vold og skader som følge av overskjenking og uansvarlige forhold ved skjenkesteder.
Derfor går Aps stortingsgruppe inn for en nødvendig innskjerping av alkoholpolitikken.

– En vilje og et initiativ som er positivt, sier Dag Ebbestad, ordenssjef og talsmann for skjenketider hos politiet i Drammen.

LES OGSÅ: Ap stopper ikke skjenkingen kl. 02

Forkastet forslag

Forskning og statistikk viser at det blir mindre vold med kortere skjenketider.
Rådmannen i Drammen foreslo derfor i januar i år å innføre en times redusert skjenketid som en forsøksordning over to år.

Men da bystyret behandlet saken i april ble rådmannens forslag forkastet.

Til tross for sterke advarsler fra politiet, ble det vedtatt at det fortsatt skal være skjenking i Drammen til klokken tre om natten.

Nasjonal forskrift

Blant tiltakene som foreslås av Aps stortingsgruppe er en nasjonal forskrift for kommunal alkoholpolitikk, økte krav til kontroll og tilsyn, og følgeforskning for å måle ønsket effekt.

Som viktigste tiltak framhever Arbeiderpartiets helsepolitiske talsmann Thomas Breen at det må på plass en nasjonal forskrift for hvordan kommunene skal utøve sin alkoholpolitikk.

– Dette er helt i tråd med det vi ønsker oss. Vi syns at det er helt på sin plass å prøve ut alle tiltak som kan bidra til å redusere vold. Og det er bra at politikerne vil sette søkelyset på sammenhengen mellom skjenking og vold, sier Ebbestad.

Uansvarlig alkoholbruk

Politiets skjenketalsmann ser at det fra politisk hold er reist tvil om gyldigheten av den forskningen som er gjort i forhold til skjenking og vold.

– Dersom vi kan få en grundig forskning, med en god validitet, har man også et bedre instrument til å ta beslutninger på, sier Ebbestad.

– Vi kan ikke lenger akseptere at storsamfunnet skal betale kostnader for overskjenking og uansvarlig alkoholbruk som binder opp for store politi- og helseressurser. Derfor foreslår vi nå denne helhetlige tiltakspakken, sier Breen. 

LES OGSÅ: Mindre vold med kortere skjenketid

Artikkeltags