Vil ha fengsel i seks år

Statsadvokat Berit Sagfossen (t.v.) vil ha fengsel i seks år for begge de polske mennene som er tiltalt for å fellesskap å ha voldtatt en 24 år gammel kvinne natt til 5. desember i fjor. De to forsvarerne Anders Green og Randulf Schumann Hansen er uenige og ber om frifinnelse.

Statsadvokat Berit Sagfossen (t.v.) vil ha fengsel i seks år for begge de polske mennene som er tiltalt for å fellesskap å ha voldtatt en 24 år gammel kvinne natt til 5. desember i fjor. De to forsvarerne Anders Green og Randulf Schumann Hansen er uenige og ber om frifinnelse. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Statsadvokaten vil ha en streng fengselsstraff mens forsvarerne ber om frifinnelse.

DEL

DRAMMEN: På mandag ble straffesaken mot to polske menn avsluttet.

Del på Facebook

I en uke har mennenes seksuelle omgang med en 24 år gammel kvinne under et nachspiel natt til 5. desember i fjor vært gjenstand for utspørring i Drammen tingrett. Statsadvokat Berit Sagfossen ber retten om å fengsle begge mennene i seks år. Hun mener det er hevet over enhver tvil at de to mennene i fellesskap voldtok en 24 år gammel kvinne mens hun sov eller hadde sterkt nedsatt bevissthet på grunn av ruspåvirkning.

Kvinnen fortalte i retten at hun ble dårlig og la seg til å sove på en sovesofa i leiligheten. Etter det husker hun bare glimtvis bilder av at mennene forgriper seg på henne.

– Det er ingen mild påstand. Det er kommet klare signaler fra lovgiver at gjennomsnittet av voldtekter av dette slaget ikke skal straffes mildere enn fem år. Etter en lovendring er minstesatsen for voldtekt fengsel i tre år, sier Sagfossen.

LES MER: Nachspielvoldtekter er utbredt

Vil ha frifinnelse

På andre siden av rommet ristes det på hodet. Der sitter de to tiltalte polakkene og deres forsvarere. Polakkene har under hele forhandlingene sagt at de er uskyldige. De sier at det var den 24 år gamle kvinnen og hennes venninne som var de pågående. Mennene skal ikke ha vært tiltrukket av kvinnene som skal ha tvunget mennene til å ta på dem.

– Min påstand er frifinnelse for skyldspørsmålet og frifinnelse fra oppreisningskravet, sier advokat Anders Green.

Han forsvarer en 27 år gammel mann. 27-åringen ble pekt ut som den mest aktive overgriperen av den 24 år gamle kvinnen da hun fortalte det hun husket fra hendelsen første dag i retten. Også forsvareren til den 22 år gamle mannen mener mennene må frifinnes for både skyldspørsmål og kravet om oppreisningserstatning.

LES MER: Flere anmeldelser av sex med barn

Lovens maks straff

– Jeg la ned en påstand om at mennene må betale 300.000 kroner til sammen i oppreisningserstatning, sier Elisabeth Hagen.

Hun er den 24 år gamle kvinnens bistandsadvokat.

LES OGSÅ: Seks grove voldtekter

Gruppevoldtekt har en strafferamme på inntil 21 års fengsel. Onsdag 12. oktober faller dommen i saken.

Anders Green varsler alt nå at dommen vil bli anket videre til lagmannsretten dersom mennene blir funnet skyldig for voldtekt.
 

Artikkeltags