Vil sjekke alle lyskryssene i byen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Jon Helgheim (FrP) mener kommunen og Statens Vegvesen bør ha en gjennomgang av samtlige lyskryss i Drammen. Målsetting: Å få bedre trafikkflyt.

DEL

DRAMMEN: Det første FrP-politikeren ønsker seg, er å få fjernet det relativt ferske lyskrysset i krysset mellom Telthusgata og Tordenskiolds gate på Strømsø. 

Trafikklysene her ble åpnet i juni, deaktivert ganske raskt, og deretter slått på igjen et par uker seinere.

For en måneds tid siden ble over 50 stykker tatt under to kontroller, fordi de ikke hadde overholdt påbudt kjøreretning. 

Også da Drammens Tidende møtte Jon Helgheim ved krysset, kjørte flere biler fra Tordenskiolds gate både rett frem og til venstre mot Holmenbrua, til tross for at de helt tydelig er pålagt å ta til høyre.

- Dette lyskrysset må bort, så enkelt er det. Og når vi først er i gang med å se på trafikksituasjonen, tenkte jeg det kunne være en god ide å ha en systematisk gjennomgang av det som finnes av lyskryss i byen - rett og slett for å se hvordan vi kan få mest mulig ut av hvert enkelt, sier Helgheim til Drammens Tidende. 

LES OGSÅ: Kaoskrysset er aktivert

Enkle løsninger

Han har derfor fremmet et forslag som skal opp i formannskapet 18. november. I vedtaksforslaget heter det at rådmannen, sammen med Statens Vegvesen, skal «utarbeide en tiltakspakke for å utnytte dagens veikapasitet maksimalt. Herunder skal alle lyskryss gjennomgås for å forsikre at maksimal kapasitet blir utnyttet.»'

Helgheim understreker at målet ikke er å fjerne så mange lyskryss som mulig, men heller se etter enkle løsninger for å få trafikken til å flyte bedre.

Små justeringer på ett trafikklys kan få store, positive konsekvenser for trafikkbildet, tror Helgheim, som mener dette ikke alltid er veivesenets målsetting. 

- Jeg håper at Statens Vegvesen er interesserte i å gjøre jobben sin med å sørge for at trafikken flyter. Dessverre får vi altfor ofte signaler derfra om at de er mest interesserte i å hindre bilistene, sier Helgheim. 

LES OGSÅ: 32 kjørte feil i problemkrysset

- Bussene sliter

33-åringen tror og håper resten av politikerne i byen er med ham på laget når han legger frem forslaget i formannskapet i midten av november. Bilistens situasjon i byen har vært heftig debattert i det siste, blant annet med folkemøtet på biblioteket onsdag.

Helgheim mener altfor mange har hatt fokus på å knipe inn kapasiteten på veiene til det punktet at bilførere blir så leie av å stå i kø at de til slutt tar buss. 

- Vi skal selvsagt få flere til å bruke kollektivtrafikk, men dette er ikke måten å gjøre det på, kommenterer han. 

- Dessuten lider også bussene av at det står dønn stille i de verste lyskryssene. 

Det har ikke lyktes Drammens Tidende å få tak i avdelingsdirektør i Statens Vegvesen i Buskerud, Hans Jan Håkonsen. Han sa imidlertid på folkemøtet på biblioteket i går at at veivesenet og kommunen har blitt enige om å evaluere lyskrysset Helgheim vil fjerne. 

LES OGSÅ: - Lyskrysset må bort

Artikkeltags