Gå til sidens hovedinnhold

Wold på vei mot Stortinget

Artikkelen er over 8 år gammel

Siv Jensens mediemann, Morten Wold, vant såvidt over Nedre Eikers Knut Gjerde om andreplassen på Buskerud Frps stortingsliste.

DRAMMEN: Buskerud Fremskrittsparti tok plassene sine i Rica Park Hotel til de patriotiske tonene av "Gamle Gress" under nominasjonsmøtet lørdag ettermiddag.

Rytman på første

Få minutter senere var Jørund Rytman stemt fram på førsteplass på stortingslisten mot valget 2013. Ingen hadde motforslag.

- Jeg merker meg at det bare var fire blanke stemmer, mot ti i forrige periode, sa Rytman fra talerstolen da seieren var sikret.

Som Drammens Tidende skriver lørdag, kan Buskerud Fremskrittspartis andreplass være usikker. Valganalytiker Svein Tore Marthinsen har regnet ut at i følge de fire siste målingene, har Buskerud Frp bare èn sikker representant inne.

LES OGSÅ: Rytman og Wold på topp

- Pessimistene sier èn, optimistene sier tre, mens to er det realistiske målet, sa fylkesleder Morgan Langfeldt i sin innledning til nominasjonsmøtet.

Siv Jensens lakei vs. bygdenes mann

Derfor var det stor spenning knyttet til andreplassen, som Morten Wold var innstilt av nominasjonskomiteen. De siste fire årene har han jobbet i Fremskrittspartiets mediegruppe. I fjor høst ble han leder av Modum Frp, og ble kumulert fra den anonyme 21.plassen til en fjerdeplass under kommunevalget.

Før Morten Wold begynte sin politiske løpebane, var han i mange år journalist i Drammens Tidende.

- Det hjelper ikke om vi vet at vi har den beste politikken, om ikke andre får vite om den, sa Ove Vanebo i sin støttetale til Wold.

LES OGSÅ: – Et gedigent mageplask

-  Morten  har vært tett innpå fienden og vet hva journalister trenger. Han vet hvilke knapper som må trykkes på for å få oppslag i media. Han er også en politiker som går utenfor menigheten, fortsatte Vanebo.

Men Wold hadde en utfordrer i tidligere varaordfører Knut Gjerde fra Nedre Eiker.

Lokallagene Hemsedal, Hol, Gol, Flå, Nes, Krødsherad, Holde, Norge og Uvdal, Nedre Eiker - og Buskerud FpU lanserte eikværingen som sin kandidat. Dermed var det duket for kamp fra talerstolen.

- Jeg vil ikke snakke om meg selv, men om politikk, sa Knut Gjerde og holdt et innlegg mot at fylkesmannen overstyrer lokalpolitikk.

 - Fylkesmannen må fratas mesteparten av innsigelsesretten. Det er nærmest en kommunisme i praksis, og jeg vil jobbe aktivt for å vingeklippe dette politiske ondet, sa Gjerde.

Etter støttetalene var konklusjonen klar: Morten Wold vant valget med 34 stemmer, seks flere enn Knut Gjerde.

Kamp om tredjeplassen

Tone Brataas fra Røyken ble valgt inn på tredjeplassen, etter nominasjonskomiteens anbefaling. Lavrans Kierulf fra Drammen, Odd Mortensen fra Kongsberg og Frode Borge fra Sigdal utfordret Brattaas, men tapte altså valget.

Kierulf ble valgt inn på fjerdeplass, også dette i tråd med nomineringen.  

LES FLERE NYHETER PÅ DT.NO HER

Kommentarer til denne saken