Kristine Storli Henningsen er journalist, forfatter, kone og trebarnsmor.

Oslojenta har bodd sammen med mannen Sven Inge Henningsen på Åssiden i Drammen i 11 år, og har forelsket seg i elvebyen.

- Jeg trodde aldri jeg skulle flytte fra Oslo. Men så tok jeg turen til Drammen og traff mannen min på puben Henriks, og dermed var det gjort. Jeg flyttet til Drammen for 11 år siden, og trives veldig godt i byen, forteller Kristine Storli Henningsen.

LES OGSÅ: Lars Knudsen (35) har funnet sin nisje: Mannlig fashionblogger fra Drammen

Antisupermamma

Hun er mor til tre gutter: Mikael (8), Sebastian (7) og Liam (5).

Det er full fart hele dagen, og livet som småbarnsforeldre danner grunnlaget for mange blogginnlegg på antisupermamma.no.

Hun opprettet bloggen for to år siden, mest som en motvekt til alle perfekte mammablogger på nettet.

- Jeg leste både artikler og blogginnlegg om alle mødre som fikk til alt mulig. Amme, oppdragelse, matlaging. Alt var perfekt. Men jeg fikk det ikke til. Jeg følte meg ikke perfekt. Fikk ikke til amming og følte meg som en mislykket melkeku. Jeg fikk det ikke til å stemme, alt kan da ikke være perfekt hele tiden?

Derfor opprettet jeg bloggen antisupermamma – som en motvekt til alle som forsøker å fremstille mammalivet som en rosa og perfekt tilværelse. For det er det virkelig ikke. Jeg ønsker å bryte ned denne perfekte fasaden og fortelle hvordan det virkelig er, forteller Kristine Storli Henningsen til dt.no.

LES OGSÅ: Karianne (20) bruker bloggen i kampen mot narkotika

Føl deg som en bedre mamma

Gjennom bloggen forteller hun om kakebaking som ikke går som det skal, om gutter som drar i henne og konstant maser om mammas oppmerksomhet, om gråt, fortvilelse og følelsen av å ikke strekke til.

Men også mye glede og humor.

Når du leser bloggen hennes, er hensikten at du skal kunne trekke på smilebåndet, gjerne nikke gjenkjennende – og etterpå føle deg som en bedre mamma.

LES OGSÅ: Charlotte la om på kostholdet – kuttet ut medisiner

Mange tilbakemeldinger

40-åringen får mange tilbakemeldinger fra lesere som kjenner seg igjen i situasjoner som beskrives i blogginnlegg.

- Det ligger mye trøst i gjenkjennelse. For mange kan det være godt å lese at det ikke bare er de som sliter i hverdagen. Jeg får mange tilbakemeldinger på Facebook-siden min, og det er mange lesere som sender personlige meldinger til meg på epost. Det er fantastisk å få så mye respons på det jeg skriver, forteller bloggeren.

Hun har opprettet en egen Facebook-side for bloggen som nå har over 9.300 «likere». Enkelt blogginnlegg har hatt så mange som 300.000 sidevisninger.

Det er liten tvil om at bloggeren fra Drammen treffer et publikum.

- Et av innleggene ble delt over 3.000 ganger på Facebook. Jeg har ikke tall på hvor mange ukentlige lesere bloggen har, men jeg tror det er ganske mange som tar turen innom, forteller Kristine Storli Henningsen.

LES OGSÅ: Helena Smedsrud er mor til åtte barn og aktiv blogger

Flyttet til Panama

Familien Storli Henningsen har byttet beite for ett års tid.

I sommer flyttet de fra Drammen til Panama i Mellom-Amerika for å oppleve noe helt annet.

- Det er egentlig helt tilfeldig at vi valgte å bosette oss i Panama for ett år. Ei venninne av meg nevnte dette som en mulighet for lenge siden. Jeg nevnte det for mannen min, men han trodde bare det var enda ett av mine mange påfunn. Etter en stund kom han til meg og spurte om jeg mente alvor med disse Panama-planene, og dermed ble det sånn.

Vi brukte et år på å planlegge turen, og i sommer dro vi. Nå har vi vært i Panama i et halvt år og trives godt, forteller Kristine Storli Henningsen på Skype til Drammens Tidende.

Familien bor i byen Coronado, en liten times kjøring utenfor hovedstaden Panama City.

De tre barna går på internasjonal skole fire dager i uken, og hver fredag har de hjemmeskole sammen med pappa Sven Inge.

Han er til vanlig togkonduktør i NSB, og har permisjon frem til sommeren for å følge opp barna. Kristine er journalist og forfatter og er den som skal sørge for familieinntekten dette året.

- Jeg jobber som freelancejournalist og skriver i tillegg på to bokprosjekter mens vi er i Panama, forteller hun.

LES OGSÅ: Hurum-jente blogger om livet som grensejeger i nord

Krimroman fra Drammen

I Panama er hun ganske alene som norsk journalist på freelancemarkedet, og har solgt inn flere historier til aviser og blader.

-  I tillegg skriver jeg på to bokprosjekter. Den ene boken er på oppdrag for Flux forlag. Der skriver jeg om det å være et helt vanlig menneske og denne ideologien som ligger bak antisupermamma-tankegangen. Så skriver jeg på en roman/krimbok for Gyldendal forlag. Den heter «Askeknokk», og hovedpersonen i boken jobber i et begravelsesbyrå i Drammen. Jeg håper at denne boken kommer ut høsten 2015, forteller forfatteren. 

Det hører med til historien at 40-åringen hadde jobb som ekstravakt i Buskerud Begravelsesbyrå før familien flyttet til Panama.

LES OGSÅ: Benedicte (23) hoppet av topplisten for å bli en mer seriøs blogger
LES OGSÅ: Stina Bakken lever av bloggsuksessen

Blogger aktivt

Hun forsøker å oppdatere bloggen minst en gang i uken. Som travel småbarnsmor er det nok av historier å ta av, for å si det sånn.

- Ja, det er full fart hele tiden. De er fine gutter, krangler lite – men de er jo veldig aktive, forteller småbarnsmoren.

For å understreke at hun bruker humor i kampen mot det perfekte mammalivet, trekker hun følgende konklusjon om familielivet i et blogginnlegg:

«Det finnes bare en ting som er verre enn å ha en familie, og det er å ikke ha en!»

HAR DU EN BLOGG? LEGG DEN INN I BLOGGLISTEN TIL DT.NO.

Vet du om en blogger vi bør lage en reportasje på? Send oss gjerne tips!