Setter elevene først

Glade: Elevene ved Øren skole synes det er kjempefint at skoleveien stenges for gjennomkjøring når de går til og fra skolen. foto: lisa selin

Glade: Elevene ved Øren skole synes det er kjempefint at skoleveien stenges for gjennomkjøring når de går til og fra skolen. foto: lisa selin Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Elevene ved Øren skole må gå omveier til skolen. Hans Hansen vei er for farlig. Nå stenges veien for gjennomkjøring.

DEL

DRAMMEN: Bilister som kjører Hans Hansens vei fra sentrum må nå finne en annen rute hjem. Denne uken stenges veien for gjennomkjøring mellom 14.00 og 16.30, av hensyn til skoleelevene ved Øren og Børresen skole.

Samme strekning er allerede stengt i morgenrushet, fra 07.30 til 09.30.

– Hans Hansens vei er smal, farlig og belemret med mye pendlertrafikk. Derfor har vi innført rushtidsregulering, sier Erling Rustad i Statens vegvesen.

LES OGSÅ: Søkelys på farlige skoleveier

Et par hundre meter

Veien er stengt fra krysset Hans Hansens vei og Heiaterassen, og fram til Jonas Lies vei.

– Det er kun snakk om et par hundre meter. Vi vil ha bort gjennomkjøringstrafikken, altså de som bruker veien for å unngå trafikken i Rosenkrantzgata, sier Anneken Elvestad i FAU, som har kjempet fram forbudet sammen med andre foreldre med barn i området.

LES OGSÅ: 65 tatt i skolekontroller

Foreldregruppen har igjen samarbeidet med Trygg Trafikk, Drammen kommune, Politiet og Statens vegvesen.

Jeg blir redd når jeg kommer rundt svingen, så det er fint at veien blir stengt

- Må gå omveier

Jan Inge Eidem, som har barn i 6. klasse på Øren skole, forteller at skoleveiproblematikken i Hans Hansens vei har vært tatt opp på dialogmøter med kommunen i minst 10 år.

Nå håper han at bilistene vil respektere forbudet, slik at skoleelevene kan føle seg trygge.

– Barna må gå omveier fordi det er for farlig. Det blir tidlig mørkt nå, og når bilene kommer kjørende på vinteren står ungene opp i grøftekanten, sier Eidem.

LES OGSÅ: Ti tatt i trafikkontroll ved Øren skole

- Jeg blir redd

Oda Sollund (10) og Einar Tofteng Tømmerhol (10) går begge i 5. klasse ved Øren skole, og er veldig glade for at de nå får en tryggere skolevei.

Nå som de har blitt femteklassinger får de lov av foreldrene til å følge Hans Hansens vei til skolen. De har fått god opplæring på forhånd, både hjemme og på skolen. Einar følger lillesøstera si til skolen også, hun går i 2. klasse.

– Men jeg blir redd når jeg kommer rundt svingen, så det er veldig fint at veien blir stengt, sier Oda.

LES OGSÅ: Snart kan elevene gå til skolen

Artikkeltags