DRAMMEN: Har du planer om å ta førerkortet, men har blitt tatt for å røyke hasj eller bruke andre narkotiske stoffer? Da kan du glemme oppkjøringen.

Søndre Buskerud politidistrikt gikk i forrige uke ut på Facebook for å informere ungdom om at bruk av narkotika kan føre til utsettelse på førerkortet. De advarer nå unge bilførere mot å bruke narkotika.

«Statens vegvesen ber om vandelsvurdering hos politiet før du får kjøre opp. Har du blitt tatt for å røyke hasj eller bruke andre narkotiske stoffer, vil du ikke få kjøre opp før det har gått inntil ett år etter gjerningstidspunktet».

LES OGSÅ: Fiks bilen – få gratis hotell

– Vil ikke gjøre noe som utsetter lappen

Cecilie Caspersen er godt i gang med kjøreopplæringen. Hun sier hun ikke var klar over at man kunne bli nektet å ta lappen på grunn av hasjrøyking.

– Nei, det visste jeg ikke, for jeg holder ikke på med hasj. Det føles sikkert ille, så jeg har ikke tenkt å gjøre noe som utsetter sjansen min til å ta førerkort, forteller Caspersen til NRK Buskerud.

Hva slags straff man får for hasjrøyking eller bruk av narkotiske stoffer, varierer utifra antall ganger man blir tatt og hvor alvorlig lovbruddet er.

LES FLERE SAKER PÅ DT.NO:
Enebolig totalskadd etter brann
Siktet for voldtekt på ungdomsfest
– Aldri brukt så mye penger på helse