Gå til sidens hovedinnhold

- Sykdom skyldes synd

Artikkelen er over 10 år gammel

Er du syk? Det skyldes synd, ifølge en lokal kristen TV-kanal.

ØVRE EIKER/DRAMMEN. Ap-politiker Tor Kenneth Talmo reagerer på forkynnelse på den kristne TV-kanalen Visjon Norge som sender fra Drammen. I det siste har de hatt sendinger med den amerikanske predikanten  Thurman Scrivner som mener at sykdom skyldes synd. 

Zappet innom

Ifølge Talmo påstår Scrivner at kreft skyldes synd, at handicappede barn skyldes foreldrenes synd og at når kvinner er syke skyldes det ulydighet mot mannen. Ifølge Talmo advarer Scrivner også mot legebesøk, istedet bør man bekjenne sin synd for å bli frisk. 

- Jeg synes dette er helt høl i hue. Jeg ble født med en relativt alvorlig hjertefeil, og hadde ikke foreldrene mine gått til lege med meg, hadde jeg ikke sittet her i dag. Det er kanskje derfor jeg reagerer så sterkt, sier Talmo som tilfeldigvis kom innom kanalen.

- Jeg zappet innom i en reklamepause, og fikk servert dette rett i fleisen. Jeg ble så provosert at jeg fulgte hele sendingen, sier Talmo til dt.no.  

Se video av Scrivner her.

Talmo har startet en facebook-aksjon hvor han advarer mot den amerikanske forkynneren.  Siden har han kalt «Sykdom skyldes ikke synd». 

- Dette kan ikke stå uimotsagt. Det gjør det verre for de som er syke eller har handicappede barn, sier Talmo.  

Facebooksiden har så langt 428 medlemmer.

Klager til PFU

Talmo truer også med å klage TV-kanalen inn til Pressens Faglige Utvalg (PFU) ifølge bygdeposten.

- Det kommer. Jeg har såvidt begynt, sier Talmo.

- Men bør de ikke få lov til å si dette hvis de virkelig tror på det?

- For min del kan de godt si det, men jeg er opptatt av også å ta vare på de som ikke skjønner sitt eget beste, sier Talmo. 

Taus 

Dt.no har kontaktet Visjon Norge, men de ønsker ikke å kommentere kritikken fordi talsmannen deres for tiden er bortreist. Redaktør Jan Hanvold i Visjon Norge er for tiden i Israel, der han leder tv-sendinger fra den jødiske løvhyttefesten, ifølge avisen Vårt Land.

Ifølge Talmo skal kritikken imidlertid ha blitt kommentert direkte på skjermen.

- Det ble møtt med latter. Det er en av årsakene til at jeg klager dem inn til PFU, sier Talmo.

Kommentarer til denne saken