Politiet slår alarm om planlagt masseslagsmål

Politiet er på plass på Drammen stasjon. Der følger de med på om eventuelle involverte i en varslet slåsskamp kommer med toget.

Politiet er på plass på Drammen stasjon. Der følger de med på om eventuelle involverte i en varslet slåsskamp kommer med toget. Foto:

Politiet i Drammen har fått flere varsler om et planlagt slagsmål fredag ettermiddag. Nå slår de alarm.

DEL

DRAMMEN: – Det er en situasjon som har bygget seg opp den siste uken, etter at en konflikt fra forrige helg ikke ble løst, sier leder for politiets forebyggende enhet, Geir Oustorp, til Drammens Tidende.

Ifølge politiet skal flere ungdommer fra Røyken, Asker, Oslo og Drammen ha avtalt å møtes for å slåss fredag ettermiddag.

Operasjonsleder i politiet, Trond Egil Groth, omtaler det som et planlagt masseslagsmål.

– Vi har allerede anholdt en mann i slutten av tenårene fra Drammen, i forbindelse med at vi fant narkotika hos ham. Flere skoler og institusjoner har varslet oss om at det skjer noe i ettermiddag, og når det oppstår så stor bekymring tar vi det på alvor, sier Oustorp.

Klokken 16.30 holder politiet oppsyn ved Drammen stasjon. Tre politibiler har stilt seg opp på Strømsø torg. Politi er også i undergangen og inne i stasjonen for å sjekke om potensielle involverte til den planlagte slåsskampen kommer med toget.

En kilde som snakker med Drammens Tidende fredag klokken 16.40 mener mye tyder på at den planlagte slåssingen ikke blir noe av.

– Jeg hører at det ikke skjer noe, sier kilden.

Klokken 17.15 har politiet reist fra togstasjonen. Det skjer etter at det har vært store styrker i sving, inkludert en hundepatrulje på bybrua.

Fant narko

Hjemme hos den unge mannen, som er kjent for politiet fra før av, fant de 100 gram hasj og et tosifret antall ulovlige tabletter, opplyser Groth.

– Nå har vi både sivile og uniformerte patruljer i sentrum som jobber med å forebygge og forhindre at et eventuelt slagsmål skal skje, sier Groth.

– Vil det være aktuelt å pågripe flere?

– Det kan absolutt være en mulighet, sier Groth.

Ringerunde

Like før 15.30 fredag sier Oustorp at han har snakket med flere av de involverte i konflikten. Han sier at informasjon politiet har fått tyder på at ungdommene har reagert på medieoppslag om saken.

– Vi ser at det funker, men vi har også gitt flere oppholdsforbud. Det betyr at de kan bli anmeldt av oss eller tatt med i arresten hvis de viser seg i Drammen, sier Oustorp.

Han fortsetter i en ny kommentar klokken 17.25:

– Folk som ikke har noe å gjøre i Drammen får ikke være her. Det er en klar beskjed til alle involverte. Vi er ikke ferdige, og kommer til å følge med ekstra nøye i byen utover kvelden, sier han.

Startet på Snapchat

Foreløpig er det ikke sikkert hvor mange som er involvert i planleggingen av slagsmålet.

– Det hele startet på Snapchat, med flere samtaler som vi har sett, sier Oustorp.

Drammens Tidende har snakket med flere kilder i byens ungdomsmiljø. Avisen får bekreftet at flere har hørt om slagsmålet som skulle finne sted fredag.

– Vi håper at ungdommene heller vil ta til fornuften og finne på noe hyggelig i helga, avslutter Groth.

Artikkeltags