Gå til sidens hovedinnhold

Drammen kommune ansetter Manuela Ramin-Osmundsen

Artikkelen er over 3 år gammel

Manuela Ramin-Osmundsen (55) er Drammen kommunes nye direktør for arbeid og inkludering. Ramin-Osmundsen var barne- og likestillingsminister i Jens Stoltenbergs andre regjering.

DRAMMEN: Det melder Nye Drammen kommune i en pressemelding.

– Jeg gleder meg veldig til å begynne i Nye Drammen og arbeide med et fagområde som på samme tid både er utfordrende og så rikt på muligheter. Jeg ser også fram til å samarbeide nært og tett med de mange gode krefter i internasjonale Drammen som arbeider med inkludering og integrasjon, ikke minst i frivillig sektor, sier Ramin-Osmundsen i pressemeldingen.

Ramin-Osmundsen kommer fra stillingen som HR-sjef i Miljødirektoratet, men har også fungert som direktør i UDI, og hatt styreverv i organisasjoner som Norges Røde Kors, Helse Øst, og Flyktninghjelpen.

Gikk av som minister

Ramin-Osmundsen er mest kjent for perioden hun var barne- og likestillingsminister.

Det vervet var hun ifra den 6. oktober 2007 til februar 2008. Hun måtte gå av grunnet kontroversene rund ansettelsen av Ida Hjort Kraby som barneombud.

Prosjektrådmann Elisabeth Enger er fornøyd med ansettelsen.

– Jeg er veldig fornøyd med å få en direktør med bred relevant erfaring innenfor fagfeltet og med toppledererfaring. Nye Drammen skal prioritere innsats for å hindre utenforskap uansett grunnlag, og vi vil samarbeide aktivt med næringslivet og frivillig sektor for å sikre flest mulig arbeid, sier Enger.

Fornøyd Gilani

Varaordfører Yousuf Gilani er også fornøyd.

Han har i flere år kjempet for å få et større mangfold blant de administrative topplederne i Drammen, slik at ledelsen skal gjenspeile det mangfoldet som er i byens befolkning.

– Dette er et veldig viktig signal. Vi som omgås miljøer der mennesker har forskjellige bakgrunner, vet at det har blitt diskutert at det er så lite fargerikt på toppen, sier Gilani til Drammens Tidende.

– Drammen kommune gjør mye godt med tanke på inkludering, og dette kan være med på å bane vei for andre kommuner, mener varaordføreren.

Ferdig kabal

Med ansettelsen er hele ledergruppa til Enger på plass før dannelsen av den nye kommunen.

Karen Tone Børsum (direktør for utdanning, Trond Julin (direktør for styring og eierskap), Kirsti Aas Olsen (direktør for administrativ effektivisering), Siri M. Skøien (direktør for folkehelse og miljø), Karl Fredrik Lund (direktør for utvikling og digitalisering) og Einar Jørstad (direktør kultur, by- og stedsutvikling) er de resterende direktørene.

– Det er veldig gledelig at Manuela er ansatt. Hun er en utrolig driftig dame, som ikke er ansatt fordi hun er flerkulturell, men fordi hun er dyktig. Jeg ønsker henne hjertelig velkommen, mener varaordfører Yousuf Gilani om Ramin-Osmundsen-ansettelsen.

Les også

Utdanningsdirektøren søker ny jobb: – Skal veldig mye til å forlate Drammen

Les også

På søkerlisten til direktørjobb

Les også

Ny jakt på den siste direktøren

 

Kommentarer til denne saken