– Et sjokk

TILBAKEHOLDEN: Stortingsrepresentant Jon Helgheim har ingen kommentar, utover at han er sjokkert.

TILBAKEHOLDEN: Stortingsrepresentant Jon Helgheim har ingen kommentar, utover at han er sjokkert. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Stortingsrepresentant Jon Helgheim (Frp) har knapt noe å si om siktelsen mot justisminister Tor Mikkel Waras samboer, bortsett fra dette ene som så mange andre kjente: – Et sjokk.

DEL

OSLO/DRAMMEN: Torsdag ettermiddag slo siktelsen mot Laila Anita Bertheussen (54) ned som en bombe. PST mener justisministerens samboer startet brann i familiens bil natt til søndag.

På en pressekonferanse opplyste PST-sjef Benedicte Bjørnland at Bertheussen er pågrepet, siktet for overtredelse av straffeloven paragraf 225 bokstav b for å foreta noe som vekker mistanke om at en straffbar handling er begått uten at den er det.

– Vi mistenker at siktede selv har startet brannen og ved gitt inntrykk at brannen er påtent av en eller flere gjerningsmenn, sa Bjørnland.

Hendelsen var den femte kjente «trusselen» tilknyttet Waras hjem siden desember i fjor. I tillegg har det vært flere hendelser som til nå har blitt holdt hemmelig av politiet og Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

Laila Anita Bertheussen er ikke siktet for andre forhold enn denne siste bilbrannen. Justisministeren har permisjon inntil videre. Landbruksminister Jon Georg Dale (Frp) utnevnes fredag til ny, midlertidig justisminister.

Siktelsen har rystet det politiske miljøet. Etter det Drammens Tidende kjenner til, kom nyheten i det man skulle foreta en votering i Stortinget. Det skal ha gått et gisp gjennom salen, og det meldes om en helt spesiell stemning i huset – på tvers av partigrensene.

Tor Mikkel Waras partifelle, Jon Helgheim fra Drammen, er tydelig preget av det som har skjedd når Drammens Tidende snakker med ham på telefon i 1630-tiden torsdag.

Han sier at han har ingen kommentar, bortsett fra at det er et sjokk.

Saken fortsetter under bildet

LAMSLÅTT: Tor Mikkel Waras partifelle har ikke noe å si, ut over at han også er sjokkert og lamslått,

LAMSLÅTT: Tor Mikkel Waras partifelle har ikke noe å si, ut over at han også er sjokkert og lamslått, Foto:

Andre visepresident på Stortinget, Morten Wold (Frp) er ikke mindre sjokkert.

– Sjokkert og lamslått, sier Wold, og har heller ingen kommentar ut over det.

Artikkeltags