Forsvarer ordet «koranklosser»

Oslo kommune har satt ut blomsterkasser for å hindre terrorangrep med kjøretøy i Karl Johans gate.

Oslo kommune har satt ut blomsterkasser for å hindre terrorangrep med kjøretøy i Karl Johans gate. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Tyngre blomsterkasser, benker og betongringer med jord og planter i skal hindre tilsiktet påkjørsel på Karl Johans gate. – Koranklosser, sier Ulf Erik Knudsen.

DEL

DRAMMEN: Gruppelederen i Drammen Frp har delt en artikkel i Nettavisen på sin facebookside. I artikkelen omtales flere nye tiltak som iverksettes i Oslo for å forhindre at noen kan kjøre i stor fart gjennom gaten for å skade eller drepe folk med vilje.

Tyngre blomsterkasser, benker og betongringer med jord og planter skal settes opp i Karl Johans gate og tilstøtende gater.

«Stadig flere «koranklosser»», er Knudsens kommentar til saken.

LES OGSÅ: Voldtektsdømt 48-åring varetektsfengslet

Forsvarer ordet

Til Drammens Tidende sier den tidligere rikspolitikeren at han ikke har noe problem med å forsvare bruken av  ordet «koranklosser».

– Men jeg bruker det i hermetegn. Det var Human Rights Service si om først bruket ordet, og Hege Storhaug fikk mye kritikk for bruken av ordet.

– Er det greit å bruke det fordi du bruker hermetegn?

– Jeg kunne like gjerne kalt det terrorklosser, men vi vet jo hvor den store trusselen har kommet fra de siste årene, og det er gærne islamister som kjører ned folk med vitende og vilje.

LES OGSÅ: Legevakta frykter for sikkerheten når nødalarmer fjernes

Hermetegn

– Det var ikke islamister, men Anders Behring Breivik som gjorde at slik fysisk sikring mot terror ble et tema i Norge. Stigmatiserer du en gruppe på feil grunnlag?

– Jeg ser poenget ditt, og det er også derfor jeg bruker det i hermetegn. Men selv om vi hadde en fryktelig hendelse med Breivik, vet vi jo at den største trusselen i dag kommer fra ekstreme islamister som vil kjøre ned folk, sier Knudsen, og understreker samtidig at han har tillit til at politiets trusselvurderinger.

– Man må gjerne kalle det terrorklosser, men jeg står for bruken av «koranklosser».

LES OGSÅ: Vil ha Frp ut i budsjett-kulden

Forkastelig

Varaordfører i Drammen Eivind Knudsen (Ap) sier han syns det er forkastelig å blande en religiøs minoritet inn i et så viktig arbeid som terrorsikring.

– Det er veldig mye som er galt i det uttrykket han bruker, men det som opprører meg mest er at han er mer opptatt av å slå mynt på ordspill som ikke har rot i virkeligheten enn å faktisk drive terrorsikring i Norge. Det burde han holde seg for god til, sier Eivind Knudsen.

LES  OGSÅ: Slår sammen treningssentre til nytt konsept

Uheldig ordvalg

Heller ikke KrFs gruppeleder Odd Gusrud har noe sans for bruken av ordet «koranklosser».

– Det er et uheldig ordvalg. Disse betongelementene blir jo satt opp der som en sikkerhet. De er der for å beskytte oss. Og alle typer mennesker har gjort seg skyldig i å kjøre ned folk på den måten det er snakk om. Jeg syns det er bra at de setter opp disse klossene, sier Gusrud.

Artikkeltags