Havva melder seg inn i Høyre

Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Tidligere Ap-politiker, Havva Cukurkaya, melder seg inn i Høyre. Hun synes ikke hun får gjort nok som uavhengig bystyrerepresentant.

DEL

DRAMMEN: Havva ble valgt inn for Ap ved kommunevalget i 2015, men meldte seg ut av partiet på slutten av 2016. Bakgrunnen for utmeldelsen var at hun oppfordret til boikott av Drammens Tidende på en lukket Facebook-gruppe.

Ap-leder Dag Ebbestad ba henne da trekke uttalelsen og beklage eller vurdere sitt medlemskap i partiet.

Havva valgte da å melde seg ut.

Uavhengig

Siden Havva meldte seg ut har hun møtt som uavhengig representant i bystyret, men nå melder hun overgang til Høyre.

– Jeg føler at jeg har mye ugjort, og det får jeg ikke gjort som uavhengig. Jeg har tatt en beslutning om å være aktiv, og da synes jeg Høyres synspunkter passer meg best, sier Havva. Hun synes ikke forskjellen er så stor på de to partiene.

– Noen vil sikkert undre seg over mitt partivalg. Når det gjelder de sakene jeg brenner mest for, enten det er folkehelse, innvandring, inkludering eller friluftsliv, så har det aldri vært stor avstand mellom Høyre og meg. Tvert imot har jeg som regel stemt med Høyre i sakene som har vært til behandling i komiteen, skriver hun i en e-post.

Frp er hun derimot ikke like begeistret for.

– Jeg har hatt et anstrengt forhold til Fremskrittspartiet, og jeg er blant dem som trives med at Høyre og Frp ikke er like gode venner lenger, i all fall i Drammen, skriver hun.

LES OGSÅ: Bød dronningen på eksotisk turmat

Spent på reaksjoner

Havva synes også at hun har blitt godt mottatt i sitt nye parti.

– I Høyre har jeg dessuten gode venner og samtalepartnere. Jeg opplever en støtte og varme der som jeg tidligere har savnet i drammenspolitikken. Det er med dette som bakgrunn at jeg nå har meldt meg inn i Høyre, og det er derfor jeg ønsker å være en engasjert, tydelig og uredd politiker også i den nye storkommunen, skriver Havva som satser på gjenvalg i 2019.

– Jeg ønsker å stå på liste ved neste valg. Det er ikke mange innvandrerkvinner som er politisk aktive. Så min stemme trengs, sier Havva.

– Har du fått noen reaksjoner på innmeldingen i Høyre?

– Jeg er spent på tilbakemeldingene. Det er så nytt at jeg ikke har fått noen reaksjoner ennå, sier Havva.

LES OGSÅ: Henger fra seg hijaben: – Det fins ingen bedre dag å ta denne beslutningen 

Artikkeltags