Listhaug vil ha praksisplass til innvandrere

De vendte ryggen til talerstolen der innvandrings- og inkluderingsminister Sylvi Listhaug holdt sin 1. mai-tale på Strømsø torg.

De vendte ryggen til talerstolen der innvandrings- og inkluderingsminister Sylvi Listhaug holdt sin 1. mai-tale på Strømsø torg. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Regjeringen vil gjøre arbeidspraksis til en del av introduksjonsprogrammet for nye innvandrere, sier innvandrings- og inkluderingsminister Sylvi Listhaug (Frp).

DEL

DRAMMEN: Rundt femti personer vendte ryggen til talerstolen der innvandrings- og inkluderingsminister Sylvi Listhaug holdt sin 1. mai-tale på Strømsø torg i Drammen søndag ettermiddag.

Listhaug ble introdusert av bystyrets Jon Helgheim som regjeringens råeste dame.

Listhaug startet med å minnes de 13 som omkom i helikopterulykken ved Turøy i Hordaland, før hun tok for seg landets innvandringspolitikk.

– Det er utrolig viktig å få folk i jobb. Jeg tror ærlig talt at de fleste som kommer til Norge, ønsker å jobbe, bidra og bruke sine evner på en god måte i det norske samfunnet, sa Listhaug under sin tale under Fremskrittspartiets 1. mai-arrangement i Drammen.

Statsråden sier regjeringen vil foreslå ordningen i den kommende integreringsmeldingen. Hun sier praksisplassene blant annet kan opprettes i helsevesenet.

– De som sulter på sykehjemmene, gjør ikke det på grunn av mangel på mat, men på grunn av mangel på hender. Hvorfor ikke bruke de som nå skal inn i arbeid på å hjelpe syke og eldre? sa Listhaug.

Innvandrings- og inkluderingsministeren mener det er sterk sammenheng mellom innvandringspolitikk og arbeidsmarkedet.

– De som er opptatt av arbeidsledigheten, bør også være opptatt av innvandringspolitikken. For den får betydning for hvordan arbeidsmarkedet i Norge vil se ut i årene som kommer, sa hun.

Arrangementet gikk rolig for seg. Rundt 300 hadde møtt opp på Strømsø for å høre innvandrings- og inkluderingsministers tale.

Andre nyheter pådt.no:

Artikkeltags