DRAMMEN: – Tragisk, sier muslimske kvinner, ifølge NRK Buskerud.

Kvinnene frykter at jentene mister viktig skolegang.

Den tyrkiske menigheten Det Islamske Kultursenter i Drammen har rundt 1400 medlemmer. Hver ettermiddag kommer det barn hit for å få leksehjelp og koranopplæring.

Menigheten ønsker ikke å fortelle hvor mange jenter som drar på koranskoler hvert år, men NRK Buskerud kjenner til seks jenter som enten er i Belgia eller Tyrkia på slik religionsundervisning. Menigheten sier at dette er foreldrenes ansvar og at menigheten kun er veiledere og heller ikke gir økonomisk støtte til jenter som drar.

Foreldrene ønsker ikke å bli intervjuet om at døtrene deres sendes på koranskole, men ifølge menigheten er de opptatt av at ungdommene lærer om islam fra det de omtaler som «riktige kilder».

Lederne i menigheten gir NRK følgende skriftlige svar på hvorfor jentene sendes på koranskole i stedet for videregående:

– De velger ikke dette framfor videregående, men utsetter videregående med 1 år for å tilegne seg mer kunnskap om islam, dens kultur og lære. Dette kommer også av at vi foreløpig kun har kapasitet til å gi et slik tilbud til ungdommer fram til og med 10. klasse. Vi håper at vi en gang i framtiden kan utvide tilbudet vårt slik at ungdommene ikke trenger å reise til utlandet for en slik utdanning.

LES OGSÅ: Liberalt trossamfunn åpnet

LES OGSÅ: Ikke legg all skylden på menn!

LES OGSÅ: Her er de islamske trossamfunnene

LES OGSÅ: Hvorfor er kvinner så fraværende på styre-og ledernivå i moskeene?

LES OGSÅ: Derfor går ikke Mahira (21) i moskeen

LES OGSÅ: De mystiske moskeene

LES OGSÅ: Moskeer og makt