Jul med ekskona og krangel med svigermor

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Julaften hjemme hos Jostein Flo og familien handler om gode tradisjoner: Løpetur, pinnekjøtt, og krangling med svigermor om kålrotstuingen.

DEL

RØYKEN: Han ble omtalt som «svigermors drøm» i glansdagene på fotballbanen. Omtrent på den tiden da han stilte opp i bunad, med hjembygda Stryn i bakgrunnen. Høy, kjekk og blond.  Jo da, han er alt det der, men Flo innrømmer at han krangler med sin ekssvigermor. På selveste julaften. Hun legger seg nemlig opp i hvordan han lager kålrotstuingen han serverer til pinnekjøttet.

Feirer med eksen

Julaften feirer Strømsgodsets sportssjef hjemme i Røyken sammen med barna, ekskona Trine Grung og hennes mor.
– Det er alltid sånn at jeg begynner å lage maten, men når det kommer til kålstuinga så blir det full krig, sier Flo med et smil. Ulike kulturer og tradisjoner mellom Stryn og Grungs hjemsted Stavanger er årsaken.

– Da blir det krangling om vi skal ha smør eller fløte, og sånne ting. Hver gang,  sier han.

LES OGSÅ: FEIRER JUL I ÉN TIME

Løpetur

Når Flo i forbindelse med Drammens Tidendes julekalender skal snakke om sine juletradisjoner, er det helt naturlig å snakke om pinnekjøtt. Det er en sterk familietradisjon han har med seg fra Vestlandet, og det har alltid vært udiskutabelt hva familien Flo spiser på julaften. Urøkt pinnekjøtt og tilbehør. Kålstuingen, mårpølse fra Sunnmøre, poteter, øl, akevitt og julebrus. – Barna er også veldig glad i pinnekjøtt, så det er noe vi gleder oss til, sier han.
Men nesten like viktig som pinnekjøttmiddagen, er løpeturen på formiddagen.

– Først må jeg ut på årets lengste  skitur eller løpetur – den er ofte 15 til 20 km lang. Etterpå koser jeg meg med årets lengste dag på kjøkkenet. Gjerne med et lite glass akevitt, sier Flo.

På shopping på Gulskogen, forteller stryningen at faren alltid kjøpte en halv side med pinnekjøtt på en lokal gård, og delte opp selv.
– Det må ha en viss lokalforankring, så nær hjemstedet som mulig, sier Flo og er fornøyd når han i butikken i Drammen finner lam fra Stranda. Det er bare en drøy times kjøring fra Stryn.

– Det har vokst opp i ren vestlandsluft. Det er bra, sier Flo.  

Barneavdelingen

Sportssjefen er inne i en travel førjulstid. Han liker å ha flest mulig kontrakter på plass før nyttår. Ferien etter en lang og suksessrik sesong, tar han heller i forbindelse med julen.

Hvem vil han gi DTs pengegave til? Enkelt:
– Den vil jeg gi til barneavdelingen på sykehuset. De har jeg hatt et nært og godt forhold til siden jeg kom til Drammen, sier han.

Artikkeltags