OSLO/DRAMMEN: Fra søndag 24. juni til mandag 6. august oppgraderer Jernbaneverket toglinjene i hovedstadsområdet.

NSB setter derfor opp busser for passasjerer som skal til eller via Oslo, men ikke for reisende på Østfoldbanen som går som normalt.
 
– Når man setter opp buss i stedet for tog kan reisen ta litt lengre tid og det er viktig at kundene beregner god tid på reisen sin, sier direktør Tom Ingulstad for NSB persontog.
 
 

20 minutter ekstra

Administrerende direktør Linda Bernander Silseth i Flytoget ber reisende beregne 20 minutter ekstra reisetid til Oslo lufthavn i sommer.
 
Selskapet setter opp busser mellom Drammen og Lillestrøm og setter ned prisene i perioden.
 
Fra Lillestrøm til lufthavna kjører flytoget 20-minutters ruter og reduserer prisen til 130 kroner, uansett hvor du reiser fra.
 
Flytogdirektør Linda Bernander Silseth legger til at jernbanestrekningen fra Lysaker til Etterstad vil være ferdig etter oppgraderingen.
 
– Dette gir håp om bedre punktlighet og kapasitet på jernbanenettet på Østlandet, sier hun. 
 

 Vil snu trenden 

Flytoget setter opp egne busser til Lillestrøm fra stasjonene Drammen, Asker, Sandvika, Lysaker, Skøyen og Oslo S.
Unntaket er Nationaltheatret stasjon, hvor de reisende må ta T-banen til Oslo S og Flytogets buss videre. Gyldig flytogbillett gjelder som reisebevis på T-banen.

– Under fjorårets avvik merket vi en nedgang i antall reisende. Dette ønsker vi å snu i år, sier Silseth i en kommentar til tiltakene.

Her kan du sjekke om toget ditt er i rute.