DRAMMEN: I helgen åpnet Aronsløypa igjen, etter å ha vært stengt siden 4. januar. Det var midt i blinken for tre blide jenter fra Svelvik.

Fart er gøy

– Endelig! Vi har bare sittet inne foran PC-en i hele jula og fram til nå og ventet på at Aron skulle åpne igjen, forteller Frida Tandberg, Maria Bryn og Frida Lauritzen.

De tre 15-åringene er sammen med vennene sine og bruker hele dagen i anlegget. Og de vet nøyaktig hvorfor de er så glad i sporten. For det er nemlig ikke det samme som å gå langrenn.

– Det er farten som er morsomt – det går så fort. Med langrenn er det bare bortover i ett spor, du kan ikke gjøre så mange triks eller utfordre deg selv på samme måte som i slalåmbakken, sier de.

LES OGSÅ: Stenger Aronsløypa for første gang i moderne tid

Folk er giret

Inne i heishuset, i bunnen av bakken, sitter daglig leder i Drammen Skisenter Erik Graaberg og passer på at alt går trygt for seg når folk skal sette seg i stolheisen. Han er strålende fornøyd med helgen.

– Nå er det mange blide mennesker her. Folk er helt giret på å komme seg ut, jeg tipper det er nærmere 1.500 mennesker her. Det har vært ekstremt mye folk hele helgen.

LES OGSÅ: Campingfolket snør inne

Fulle P-plasser

Graaberg forteller at han har hatt telefoner fra skiinteresserte fra Strømstad, Halden, Kragerø og Tønsberg-området som lurer på skiforholdene, og om senteret er åpent.

– Jeg tipper mer enn halvparten av dem som er her i dag er tilreisende, sier han.

Parkeringsplassen rommer 350 biler og er helt full. Nye biler blir henvist til å parkere nedover langs Kristian brenners vei.

– Vi lurte på om vi skulle sette opp en P-buss fra parkeringsplassen på Åssiden videregående skole, men droppet det. Men blir det likedan neste helg, så tror jeg nesten vi må det, sier Graaberg.

LES OGSÅ: Vil bygge fjellhall på Norefjell

Kakao og krem

På Eiksetra har det også vært fullt trykk i hele helgen, forteller driver Vidar Pålsøygard.

– Det har vært helt vilt. Jeg har stått inne i kafeteriaen i hele dag, men folk forteller at alle parkeringsplassene rundt her er fulle.

Når skifolket kommer inn døren til Eiksetra vet de hva de vil ha.

– Det går i vafler og kakao. Og hjemmelagede muffins, de er veldig populære.

LES OGSÅ: Utforeliten slapp seg løs i Aron

– Dere hadde nok mat til alle?

– Jada, men vi gikk tomme for krem til kakaoen helt på slutten, det holdt akkurat til mål.

Også Landfallhytta melder om god trafikk i helgen.

– Det har vært mye folk på skauen og godt med besøk her, sier driver Magne Bergland.

LES OGSÅ: Nå går snøkanoene igjen