Gå til sidens hovedinnhold

Per Burud er ny sjef for idretten i Drammen

Artikkelen er over 4 år gammel

Basketentusiasten Per Burud ble onsdag valgt til ny styreleder i Drammen Idrettsråd.

DRAMMEN: – Jeg skal gjøre det jeg kan for å fortsette det gode arbeidet Drammen Idrettsråd gjør videre, sa Burud etter å ha overtatt ledervervet etter Jan Rockstad.

Burud er tidligere generalsekretær i Norges Basketballforening og har vært både basketspiller og dommer. Han har sittet i nær 50 år i styret i Drammen Basketballklubb og har vært nestleder i Drammen Idrettsråd.

Burud tar over jobben etter Jan Rockstad som har vært leder de siste seks årene.

Nestlederkluss

Det skulle også innstilles en ny nestleder i idrettsrådet under årsmøtet onsdag kveld. Valgkomiteen innstilte Jarle Hovland fra Drammen turnforening, men Hovland hadde ikke blitt spurt på forhånd, og trakk seg på stedet fra vervet som nestleder.

Etter et kort møte innstilte valgkomiteen Geirr Kihle fra Konnerud Idrettslag. Han ble valgt av et enstemmig årsmøte.

Fikk mandatet de ønsket

Den eneste saken som var oppe til diskusjon var et forslag fra styret. Styret ba om mandat for å uttale seg på vegne av idretten når forslaget til ny reguleringsplan for Marienlyst sendes ut på høring, mest sannsynlig høsten 2017.

– Uttalelsen skal ikke være et soloutspill, men basere seg på innspill og ønsker fra klubbene som vi har tett kontakt med. Det kommer ikke til å bli gjort noe med Marienlyst før idretten har fått et fullverdig anlegg på Berskaug, sier Jan Rockstad.

Av 84 lag, var det 23 stemmeberettigede fra lagene til stedet på årsmøte i tillegg til styrets seks medlemmer. Av Strømsø-klubbene møtte representanter fra Strømsgodset Idrettsforening, Drammen Svømmeklubb, Drammens Skøiteklub, Drammen Sportfiskere, Drammen Basketballklubb, Drammens turnforening, Drammen Bandy, Drammen Slalåmklubb og Skoger og Fjell karateklubb stede.

Mandatet til styret ble enstemmig vedtatt.

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken