Tore tror fortsatt på storhall

Ordfører Tore Opdal Hansen har ønsket seg en ny storhall i flere år. Her fra 2008 da planer om en håndballarena ble lansert. foto: rune folkedal

Ordfører Tore Opdal Hansen har ønsket seg en ny storhall i flere år. Her fra 2008 da planer om en håndballarena ble lansert. foto: rune folkedal

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Tore Opdal Hansen tror på ny hall i Drammen. – Vi skal ha en helt ny storhall som kan ta internasjonale arrangementer, forsikrer han.

DEL

DRAMMEN: Drammens ordfører understreker at alternativet med bare en oppussing av Drammenshallen ikke kommer til å bli aktuelt for Høyre å gå inn for.

– Det er en ny storhall som er bestilt, og det jobbes det med. Det skal bli byens nye storstue som kan ha internasjonale idrettsbegivenheter og kulturbegivenheter med 10.000 tilskuere, sier han.

Opdal Hansen antyder en ny hall må kunne ta 5.000 tilskuere under sportsarrangementer, og være dobbelt så stor som dagens hall i antall aktivitetsflater.

– Jeg har tro på at vi får tatt de beslutningene som vil gi Drammens storstua, sier han.

I gårsdagens Drammens Tidende kom det fram at et av Drammen kommunes alternativ er at Drammenshallen pusses opp, og at det kanskje kommer et tilbygg.

Plasseringen av hallen er det som først må avklares, før reguleringsarbeidet kan begynne. Plasseringen av hallen skal opp til politisk behandling før sommeren.

Går bredt ut

Opdal Hansen sier det ikke er et mål i seg selv å rive Drammenshallen.

– Hvis den har en restverdi og kan brukes, så er det fint. Men vi skal eventuelt ha en helt ny storhall i tillegg, understreker Opdal Hansen. Det er helt naturlig at kommunen i et utredningsarbeid går bredt ut for å finne løsninger, påpeker han.

Drammen kommune har inngått en avtale med Ticon Eiendom om å utvikle hele Marienlyst-området. Sammen skal de bygge opp mot 300 boliger, kanskje hotell og kjøpesenter. Det skal finansiere en ny idrettshall i området.

Friidrettsbanen må flyttes, trolig blir det Åssiden. Det er ikke endelig bestemt, det er heller ikke hvilken rekkefølge utviklingen skal skje.

LES OGSÅ: Vil bygge ny storhall på Marienlyst

– Slår sprekker

Arbeiderpartiets gruppeleder Masud Gharahkhani reagerer på at det i det hele tatt kan være en mulighet for at kun Drammenshallen pusses opp. Han mener det er et tegn på at prosjektet slår sprekker og ikke er bærekraftig.

– Dette føyer seg igjen i en rekke av byutviklingsprosjekter, som reduseres fra store ord og planer til mindre tiltak. Hele grunnlaget for at Ap ble med var at denne nye storstuen ikke bare skulle sette Drammen på Norgeskartet, men også drammensidretten, sier han.

LES OGSÅ: Storhallen i Drammen kan ryke (DT+)

LES OGSÅ: Krever åpenhet om Marienlystplanene

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags