DRAMMEN: De siste dagene har det blitt lagt ut lapper på bilene som står parkert på pendlerparkeringen ved Drammen stasjon. Der får pendlerne beskjed om at fra mandag 30. oktober flyttes pendlerparkeringen til parkeringsplassen ved Drammen godsterminal.

Dagens parkeringsplass må vike for hotell og nytt kontorbygg. Byggingen begynner nå, og hvis alt går etter planen skal hotellet på 15 etasjer rom åpne i 2019.  I tillegg kommer et kontorbygg på 13.000 kvadratmeter. De nye byggene vil rage høyt over dagens bebyggelse, og endre Strømsø skyline.

– Målet er å etablere Drammens beste hotell og kontorarbeidsplasser i umiddelbar nærhet til Buskerudregionens største knutepunkt, står det på plakatene som nå står på parkeringsplassen.

LES OGSÅ: Slik blir Drammens nye «skyline»

Ekstra gåtur

Flyttingen betyr en ekstra gåtur for allerede travle pendlere. Det irriterer flere pendlere.

– Helt håpløst. Det blir jo mye lenger å gå. Det er sikkert 5–6 minutter å gå, sier Lars Johansen. Han pendler til Oslo og pleier å parkere på pendlerparkeringen.

– Jeg synes det er dumt at man må bruke ekstra tid. Man får 15–20 minutter ekstra reisetid til sammen hver dag. Det blir jo noen timer med reising, og tilsvarende færre med sammen med familien i løpet av et år, sier tobarnsfaren Anders Eid. Han bor på Konnerud og pendler til TV2 i Oslo hver dag.

Han synes man burde tatt hensyn til pendlernes behov, og bygget parkeringshus ved stasjonen.

– De burde fått til begge deler når man satser på å være en pendlerby, synes Eid.

Bane Nor Eiendom beklager at det blir ekstra gåtur for pendlerne.

- Vi forsøker å dekke parkeringsbehovet ved stasjonen så godt som mulig. Det blir nå beklageligvis litt lenger å gå for dem som kommer med bil, men vi håper likevel at dette skal fungere bra, sier markedsdirektør Kristin Paus i Bane Nor Eiendom. Flyttingen av pendlerparkeringen er permanent.

Permanent

Men ikke alle synes det gjør noe med den ekstra gåturen.

– Det gjør meg ingen ting. Bare jeg får plass, sier en annen som akkurat har parkert på en av de siste ledige plassene på pendlerparkeringen. Da har klokka akkurat passert sju. Det er kamp om plassene, og når klokka har passert sju ses flere biler som sirkler rundt på jakt etter p-plasser.

Bane Nor Eiendom kan ikke svare på hvor mange plasser det blir på den nye pendlerparkeringen i forhold til den gamle.

–  Vi jobber nå med å klargjøre den nye pendlerparkeringsplassen og har ennå ikke full oversikt over hvor mange plasser som vil bli tilgjengelig der, sier Paus.

 LES OGSÅ: Ny McDonalds på vei