DRAMMEN: Ordføreren i Drammen skriver blant annet at «det går ikke upåaktet hen at dere har annonsert at dere vil skvise ut en rekke etablerte norske merkevarer fra butikkhyllene».

Bakgrunnen er naturligvis den siste ukens oppstuss rundt Remas nye bestevenn-ordning, som blant annet medfører at dagligvarekjeden kaster ut Aass fra sine butikker over hele landet, bortsett fra i drammensområdet.

  • Les hele brevet nederst i saken.

LES OGSÅ: Ræva1000 og falske nyheter (kommentar)

– Naturlig

– Hvorfor har du sendt dette brevet til Odd Reitan?

– Folk over hele landet er opptatt av kvalitet. Vi som bor i Drammen reiser jo også rundt, og da er vi opptatt av å ha tilgang kvalitetsprodukter – uansett hvor vi er, sier Opdal Hansen til Drammens Tidende.

Ordføreren sier han har pratet med Aass Bryggeri før han sendte brevet. Opdal Hansen sier at de satte pris på engasjementet. Men han er usikker på hvor mye det har å si i det store og hele.

– Mitt engasjement blir nok ikke utslagsgivende i denne saken, men ethvert bidrag er positivt. Det var naturlig for meg som ordfører å gjøre dette, sier Opdal Hansen.

LES OGSÅ: Rema-møte først neste uke

Har forståelse

Han peker på at Aass er Norges eldste brygger og et landemerke som møter folk på vei inn i byen med for eksempel Flytoget. I tillegg er det mange arbeidsplasser på bryggeriet. Opdal Hansen forteller at han jobber hver eneste dag for å få nye arbeidsplasser til Drammen, men at det er minst like viktig å ta vare på de man allerede har.

– Aass er mer enn et bryggeri, det er en del av byens sjel, sier ordføreren.

Tore Opdal Hansen understreker samtidig at han har forståelse for at Rema 1000 må tenke på sin konkurranse med Norgesgruppen, og skjønner at de tar noen grep.

– Kommer du til å boikotte Rema 1000, slik en del drammensere har varslet at de vil?

– Hehe. For å si det sånn: Hvis du ikke finner varene du ønsker å kjøpe i butikken, så velger du en butikk som har det du er ute etter. Men jeg handler i alle mine tre lokale butikker, og Rema 1000 er ikke blant dem.

LES OGSÅ: Remaskrik i Drammen