Derfor nektet ordføreren å bli med på gruppearbeid

MÅTTE DØPES OM: Daglig leder I Buskerudbysamarbeidet Tor Atle Odberg fikk motbør da han la opp til gruppearbeid. Men etter at det ble omdøpt til informasjonsarbeid, løste det seg. I bakgrunnen til venstre fylkesordfører Roger Ryberg.

MÅTTE DØPES OM: Daglig leder I Buskerudbysamarbeidet Tor Atle Odberg fikk motbør da han la opp til gruppearbeid. Men etter at det ble omdøpt til informasjonsarbeid, løste det seg. I bakgrunnen til venstre fylkesordfører Roger Ryberg. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Da ledelsen i møtet i Buskerudbyen kunngjorde gruppearbeid, nektet Drammens ordfører Tore Opdal Hansen å bli med.

DEL

DRAMMEN: Er du ordfører så er du ordfører; da kan du åpenbart gjøre det mange kan ha lyst til, men sliter med å få gjennomført, nemlig si nei til gruppearbeid.

Sentrale politikere fra de involverte kommunene var til stede på mandagens møte i buskerudbysamarbeidet, der prosjektledelsen og veivesenet orienterte om arbeidet med den justerte Buskerudbypakke 2. Flere endringer er kommet inn, blant annet som følge av innbyggerinitiativer, og det var altså denne nye utgaven av fremtidige transportløsninger i Drammensregionenen som sto på blokka.

På slutten av møtet, tok daglig leder i buskerudbysekretariatet Tor Atle Odberg til orde for gruppearbeid om en rekke spørsmål knyttet til det politikerne hadde fått høre om.

LES OGSÅ: Reduserer omstridt Rosen-ombygging

Satte foten ned

Men da rakte Drammens ordfører Tore Opdal Hansen hånda opp og sa at nei, det ville han ikke være med på.

Han holdt på at dette skulle være strengt faglig, og at det var av respekt for reell innbyggermedvirkning at han sa nei til å være med på gruppearbeidet.

Overfor Drammens Tidende utdyper han:

LES OGSÅ: Så mange flyktninger skal bosettes i din kommune

Fikk støtte

«Arbeidet med en samferdselsløsning i drammensområdet, for å møte veksten i antall innbyggere i årene fremover er i god prosess. Vi er nå ferdig med en innspillsfase og nå blir de ulike innspillene faglig vurdert. I januar og februar skal flere pakkealternativer, basert på ulike løsninger, på høring. Vi skal også ha ulike finansieringsløsninger på høring.  Det er viktig at innbyggerne får si sin mening. Kommunene skal beslutte både sammensetning på pakken og finansieringsløsning til våren. I dagens møte ønsket jeg ikke å synse politisk i spørsmål rundt løsning og finansiering, fordi det er viktig å ha reell høring før beslutning tas.» skriver ordføren i en e-post.

LES OGSÅ: Kokker: – Dette bestiller vi aldri på restaurant

Ikke nok grunnlag

Opdal Hansen fikk for øvrig støtte av delegasjonen fra Nedre Eiker, med ordfører Bent Inge Bye i spissen.

– Dette skulle jo være et informasjonsmøte, og jeg føler ikke at jeg har nok grunnlag for å mene noe om dette nå, sa han.

Liers ordfører Gunn Cecilie Ringdal mente derimot at det ikke ville være til noe skade å diskutere disse sakene i form av et gruppearbeid.

Flere uttalte seg om saken, og tiden gikk.

Til slutt fant man på å kalle det informasjonsarbeid og ikke gruppearbeid. Det kunne alle være med på.

Daglig leder i Buskerudbyen Tor Atle Odberg er godt fornøyd, selv om gruppearbeidet ble torpedert.

– Vi fikk en fin inforunde ut av det, så totalt sett er jeg fornøyd, og det var politikerne også, sier han.

Artikkeltags